2 min. čitanja

VAŽNA OBAVIJEST! Javni poziv za "scrapping" - trajni prestanak ribolovnih aktivnosti

VAŽNA OBAVIJEST! Javni poziv za "scrapping" - trajni prestanak ribolovnih aktivnosti
Foto: Morski HR

Na mrežnim stranicama Uprave ribarstva objavljen je Javni poziv za sudjelovanje u mjeri trajnog prestanka ribolovnih aktivnosti za 2022.-2023.

Predmet potpore je naknada vlasniku ribarskog plovila koja obuhvaća jednokratna bespovratna novčana sredstava za trajni prestanak ribolovnih aktivnosti uništavanjem ribarskog plovila ili prenamjenom u druge djelatnosti izvan gospodarskog ribolova.

VAŽNO!!! Konačni uvjeti, kriteriji, način dodjele i izračun potpore utvrdit će se odgovarajućim propisom te se o potpori ne odlučuje na temelju ovog Javnog poziva.

Rok za podnošenje Zahtjeva za potporu traje od 21. prosinca 2022. godine do 31. siječnja 2023. godine.

Uvjeti:

1. važeća autorizacija za koću ili plivaricu srdelaru

2. minimalno 90 ribolovnih dana godišnje tijekom dvije zadnje kalendarske godine koje su prethodile godini podnošenja Zahtjeva za potporu, dakle ILI 90+90 2021 i 2020 ako se zahtjev predaje u prosincu, ILI 90+90 2021 i 2022 ako se zahtjev predaje u siječnju 2023. godine. Ribarsko plovilo mora imati najmanje 51 posto ribolovne aktivnosti ostvarene u segmentu gospodarskog ribolova na moru za koji se traži potpora, ukupno uzadnje dvije kalendarske godine koje prethode datumu podnošenja Zahtjeva za potporu, u odnosu na ukupnu ribolovnu aktivnost ostvarenu tim plovilom u istom razdoblju.

3. ribarsko plovilo mora biti u funkciji, staro najamanje 15 godina i mora biti upisano u Registar ribarske flote najmanje 5 godina

Udio javne potpore iznosi 100 posto

Naknada se izračunava prema bruto tonaži plovila (po segmentu ribarske flote kojemu plovilo pripada) te prema starosti plovila.

Osnovni iznos naknade (EUR) = (a*GT+X)

U slučaju prenamjene ribarskog plovila u drugu djelatnost izvan gospodarskog ribolova, izračunati iznos prema Tablicama I. i 2. se umanjuje za 30%.

Zahtjev za potporu i popratna dokumentacija podnose se preporučenom poštom ili osobno, u zatvorenoj omotnici na čijoj poleđini treba čitko ispisati ime i adresu pošiljatelja i dostaviti je na adresu:

Ministarstvo poljoprivrede, Uprava ribarstva

Ulica grada Vukovara 78, 10000 Zagreb

s naznakom: "Zahtjev za potporu - Javni poziv - Trajni prestanak ribolovnih aktivnosti za 2022./2023. godinu - NE OTVARATI"

Dokumenti

JAVNI POZIV - TRAJNI PRESTANAK RIBOLOVNIH AKTIVNOSTI ZA 2022./2023.

slika.png
slika.png

Plava riba

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.