1 min. čitanja

Vakula: "Sljedećih dana rijetko će biti kiše"

Vakula: "Sljedećih dana rijetko će biti kiše"
Foto: RTL Digital / Morski HR

Meteorolog Zoran Vakula za HRT je komentirao kišu koja je posljednjih dana neprestano padala.

- Ovoga rujna kiša kao da želi nadoknaditi propušteno u dosadašnjem dijelu godine. Nakon mjestimičnih rekorda u dnevnoj količini oborine početkom mjeseca, jutros su motritelji DHMZ-a zabilježili nove, još češće rekorde, premda mjerenja postoje dugi niz godina, ponegdje još od sredine prošloga stoljeća, kao primjerice u Ogulinu, gdje su jutros izmjerili 122 litre kiše po četvornome metru - najveću ikad izmjerena dnevnu količinu oborine na toj postaji.

Manje, ali također ekstremno izmjereno je i u Kutini - 92 litre, a još više u Delnicama - 141 litra te najviše u Crnom Lugu kod Risnjaka - čak 192 litre. Srećom, sljedećih će dana kiša većinom izostati ili će je biti samo rijetko i u malim količinama, a ni bura neće biti tako jaka kao danas, kada je u najvišem gorju pao i prvi snijeg nakon ljeta - rekao je Vakula za HRT.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Zabilježeni novi rujanski rekordi oborine
Nakon mjestimičnih rekordnih dnevnih količina oborine početkom rujna, primjerice u Crnom Lugu u NP-u Risnjak i Pločama, jutros su ponegdje izmjereni novi dnevni rekordi. U Crnom Lugu čak drugi ovog mjeseca. Prema neslužbenim podacima, koje još nisu potvrdili klimatolozi DHMZ-a, nova najveća dnevna…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.