1 min. čitanja

Uvode se covid-potvrde u autoškole, promjene stižu i za kulturna događanja

Uvode se covid-potvrde u autoškole, promjene stižu i za kulturna događanja
Foto: Učilište Labin

Stožer civilne zaštite produljio je epidemiološke mjere do kraja ovog mjeseca, uz dvije promjene koje se odnose na rad autoškola te na koncerte i slične događaje.

Autoškole će od danas terorijski dio nastave i satove vožnje moći održavati bez ograničenja, ali pod uvjetom da polaznici, predavači i instruktori posjeduju EU digitalne covid-potvrde. Svi koji imaju covid-potvrde moći će uživo slušati teorijski dio, ne samo online, dok na satovima vožnje više neće morati nositi maske niti će imati druga epidemiološka ograničenja.

Što se tiče kulturno-umjetničkih događaja na kojima se okuplja veći broj ljudi, ukoliko lokalni stožeri za njih donesu strože odluke, za njih se primjenjuju odluke koje vrijede na nacionalnoj razini. U odluci stožera, između ostalog, stoji: “za profesionalne umjetničke izvedbe i programe, kinoprojekcije te izložbe u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima ne mogu se propisivati strože epidemiološke mjere od mjera propisanih ovom Odlukom”.

Drugim riječima, sve profesionalne umjetničke izvedbe na kojima je prisutno do 100 osoba moći će se odvijati bez covid-potvrda.

Detaljne informacije nalaze se na web stranici Ravnateljstva civilne zaštite.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.