2 min. čitanja

UVALA KRANJE Javio se prozvani vlasnik iz "uništene" uvale na Vrgadi: "Sve je posljedica nevremena!"

UVALA KRANJE Javio se prozvani vlasnik iz "uništene" uvale na Vrgadi: "Sve je posljedica nevremena!"
Foto: Mate Zorica

Nakon što nam se jedan čitatelj javio fotografijama uništenih kućica i smeća po uvali Kranje na Vrgadi objavili smo članak na kojeg je reagirao vlasnik obližnje zemlje i spomenutih objekata -i sve demantirao. Evo njegove strane priče!

Na Whats App kanal Morskog nakon objave o ekološko upitnom stanju uvale Kranje na Vrgadi javio se gospodin Mate Zorica s nešto drugačijom pričom koju smo odlučili objaviti.

On je naime osoba čiji je objekt i zemlja koji zaista ne izgleda dobro, ali, tvrdi gospodin Zorica, to nije zbog nebrige već jakog nevremena koje je sve polupalo te infrastrukturalnih problema otoka.

- Tko god vam je poslao slike uništenog objekta i otpada po uvali nije vam dao cjelovitu sliku. Naime ovdje se nedavno dogodilo izrazito jako nevrijeme s pijavicom koja je srušila 20-ak stabala i zapravo mi je pričinila veliku štetu na ugostiteljskom objektu, Borovi su pali na i oko restorana i napravili popriličan kaos koji naravno planiram urediti, no to nije tako jednostavno jer ovdje ne postoji pristupna cesta, samo kozji putevi i kako onda doći sa strojevima, kako sve počistiti?

0:00
/0:09

Video: Mate Zorica

Jedino je rješenje specijalni brod kojeg ću, naravno, organizirati jer ja vodim brigu o ovoj uvali. Zapravo, ja jedini i vodim brigu o stvarima ovdje, općina nikad nije pomogla niti uložila ikakve novce u ovu uvalu - kaže nam Mate.

Čim mu vrijeme dozvoli kaže, doći će brodovima i u tri dana uvali vratiti u stanje u kakvom je i bila prije pijavice. Negira i tvrdnje kako ovo devastirano stanje traje dulje od godinu dana. Kaže, prošlu je sezonu najnormalnije radio!

Što se otpada po plaži tiče, rekao nam je da jako jugo ovdje donese sve i svašta i to doslovno iz Albanije i to je problem koji, tvrdi, ponovno, rješava samo on.

- Ja sam ovdje i ugostitelj, i vatrogasac, i čistač i zaštitar i sve, jer nitko drugi ne vodi brigu o ovom području - zaključio je Mate Zorica koji tvrdi kako će uvala Kranje vrlo brzo zasjati starim sjajem.

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

EKOLOŠKA SRAMOTA U uvali na Vrgadi propale kućice, smeće se proteže i do plaže!
Jedan nam je čitatelj poslao zabrinjavajuće fotografije koje pokazuju koliko je “propala” situacija u uvali Kranje na Vrgadi! - To je bio ugostiteljski objekt privatni uz more i već je u takvom raspadajućem stanju više od godinu dana. Električni kablovi leže po borovoj šumi, puno je otpada... Tužno. Ne znam
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.