1 min. čitanja

UŠTEDE U PODGORI Općina odlučila: “Dvije kune za pola minute tuširanja na plažama”

UŠTEDE U PODGORI Općina odlučila: “Dvije kune za pola minute tuširanja na plažama”
Foto: Dario Odak / TZ Podgora

PODGORA – Općina Podgora donijela je Odluku o određivanju cijene tuširanja na plažama u Općini Podgora. Jedna je to u nizu mjera kojom Općina pokušava vratiti nagomilane dugove bivšeg načelnika, kojeg su na prethodnim izborima kaznili glasači, izabravši novu vlast na čelu s mladom načelnicom Petrom Radić.

Odlukom se utvrđuje cijena od 2 kune za jedno tuširanje na tuševima na plažama u Općini Podgora u trajanju od 30 sekundi, a primjenjivat će se u periodu od 1. lipnja do 30. rujna svake godine, tijekom turističke sezone, navodi se u ovom aktu.

Na ovu se mjeru išlo zbog uštede potrošnje vode jer su neki tuševi imali  potrošnju skoro 4000 kuna, doznaje Makarska danas. Novi će biti solarni i mehanizam je takav da ne može biti kvarova koji su do sada dovodili do curenja i prekomjerne te nepotrebne potrošnje vode.

Podsjetimo, Općina Podgora je prije mjesec dana prva u Splitsko-dalmatinskoj županiji pokazala na što troše javni novac. Klikom na OVAJ LINK građani imaju uvid u svaki plaćeni račun pravne, ali i privatne osobe, datum plaćanja, broj računa, njegov opis i iznos.

– Pored svega ovoga nam je jedino žao što ćete mjesecima, a vjerojatno i par godina, većinom pratiti plaćanje dugovanja i starih računa. Međutim, proračunska transparentnost prevenira neodgovorno djelovanje kao i zloupotrebu javnih sredstava. Ne danas, ne sutra, nego dokad god je netko ne odluči ukloniti sa stranice, a to nemojte dopustiti – poručila je Petra Radić.

Postupak prikupljanja novca iz kasa tuševa obavljati će djelatnici Podgorskog komunalca j.d.o.o. uz suradnju sa djelatnicima komunalnog redarstva Općine Podgora.
Prikupljeni novac je prihod Općine Podgora, a prava i obveze će se naknadno definirati ugovorom, poručili su iz ove općine.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Podgora prva u županiji javno pokazala na što troše javni novac
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.