1 min. čitanja

Uspostava pokusnih polja navodnjavanja poljoprivrednih kultura

Uspostava pokusnih polja navodnjavanja poljoprivrednih kultura
Foto: Ministarstvo poljoprivrede

Na sjednici Vlade RH u četvrtak 13. srpnja donesena je Odluka o  izmjeni Programa sufinanciranja uspostave pokusnih polja navodnjavanja poljoprivrednih kultura za 2023. godinu kojom se omotnica za provedbu Programa povećava s prvotnih 212 tisuća eura na više od 405 tisuća eura zbog interesa većeg broja korisnika, a sredstva su osigurana su u državnom proračunu RH.

Cilj Programa uspostave pokusnih polja navodnjavanja poljoprivrednih kultura za 2023. godinu je podržati aktivnosti znanstveno istraživačkih ustanova kojima se doprinosi opremanju poligona za provedbu istraživanja navodnjavanja poljoprivrednih kultura za potrebe istraživanja utjecaja klimatskih promjena na proizvodnju hrane i okoliš.

Prihvatljive aktivnosti za potporu u okviru Programa su priprema poljoprivrednog zemljišta i obnova zapuštenih poljoprivrednih površina, financiranje izrade tehničke dokumentacije, opremanje poligona za provedbu istraživanja navodnjavanja poljoprivrednih kultura i ostale aktivnosti u cilju uspostave funkcionalnog sustava za navodnjavanje.

Navodnjavanje je jedna od najvažnijih agrotehničkih mjera koja ima za cilj nadoknaditi nedostatke vode koji se javljaju pri uzgoju poljoprivrednih kultura, a koji su ograničavajući faktor za postizanje njihovog punog biološkog potencijala.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.