2 min. čitanja

Uskrsna rapsodija Ekomuzeja "Batana"

Uskrsna rapsodija Ekomuzeja "Batana"
Foto: Ekomuzej Batana

Rovinj okupan proljetnim suncem, pod kojim oživljavaju njegove upečatljive boje, idealno je odredište za uskrsne blagdane na moru. Ima li bolje pozivnice domaćima i gostima za tradicionalni uskrsni program Ekomuzeja "Batana" od proljetno ukrašene najstarije batane "Risorte"?

Tradicijska glazba i pjesma pratit će proslavu uskrsnih blagdana
Foto: Ekomuzej Batana 

Tradicijska glazba i pjesma pratit će proslavu uskrsnih blagdana.

S prvim danima proljeća učenici rovinjskih osnovnih škola zamijenili su učionice Velikim molom i u obilju sunca prionuli posebno kreativnom zadatku. Na preduskrsnim radionicama u organizaciji Ekomuzeja "Batana" izrađivali su od papira nježne bijelo-roze cvjetove badema. Njima su potom pažljivo ukrasili najstariju rovinjsku batanu, stalno "usidrenu" ispred ulaza u Ekomuzej u znak dobrodošlice.

Ukrašena cvjetnim vijencem "Risorta" najljepša je najava tradicionalnog Bataninog programa koji će ispred Ekomuzeja donijeti primamljive uskrsne okuse, mirise i, naravno, puno dobrog raspoloženja uz pjesmu i glazbu.

Svi posjetitelji moći će kušati tradicionalni meni, koji će se dijeliti besplatno (frigana riba i čaša vina), a dijelit će se i mirisne uskrsne pince te kuhana jaja, i to čak njih 2024! Program će u nedjelju započeti u 10:30 h i trajati do 13 h, a nakon predaha druženje se nastavlja u popodnevnim satima od 17 do 19 h. Na Uskrsni ponedjeljak program započinje u 10 h, a trajat će do 13 h. Kao i svako događanje u Ekomuzeju, i ovo će popratiti živa glazba za koju će biti zaduženi „Sugar Notes“, „Viècia Ruveîgno” i “Dj So Chic trio”.

Uz Ecomuseo “Batana”, organizatori programa su Turistička zajednica  i Grad Rovinj.

Zaposlene dječje ruke na Velikom molu, Foto: Ekomuzej Batana/ustupljena fotografija
Foto: Ekomuzej Batana

I.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.