2 min. čitanja

Uskoro počinje najukusniji dubrovački festival - Deveti po redu Good Food festival

Uskoro počinje najukusniji dubrovački festival - Deveti po redu Good Food festival
Foto: Pixabay/Ilustracija

DUBROVNIK - Deveto izdanje Good Food festivala počinje uskoro. Održat će se od 10. do 16. listopada, a kao i svake godine, uključivat će brojna zanimljiva događanja. Jedan od njih je i posebno drag posjetiteljima, a to je tradicionalni Tjedan restorana s festivalskim menijima. Tu je i Večera s Michelin Star Chefom Marijom Curićem, vinokušnje, slatka festivalska ponuda, gastro ture, radionice tradicionalnih jela, pivske večeri, razne tematske večere, a sve uz dobru glazbu uživo i zabavu.

-Radi se o programu koji je prepoznat u Gradu i na turističkom tržištu. Pripremili smo puno događanja – kazao je direktor TZ-a grada Dubrovnika Miro Drašković.

Izdvojio je među ostalim Sunset Sparkling Wine Party koji će se organizirati u Royal Resortsu te Titanic Dinner Experience na kojem će dress code biti moda 1920-ih.

Neizostavna je naravno i Dubrovačka trpeza koja će se održati u nedjelju, 16. listopada, i to nakon dvogodišnje pauze.

-Molimo ugostitelje da se jave u što većem broju. I pokažimo da smo grad koji voli turiste. Pokažimo im našu gastronomiju, po povoljnim cijenama – naglasio je Drašković.

Novost je i prvi Street Food Festival u Gradu ‘Bavarin’ u Lazaretima. U četiri dana trajanja ovaj će festival, osim zanimljivih burgera, sudjelovanja zvijezda Masterchefa, nuditi i koncerte Psihomodo Popa, TBF...

-Vjerujem da ćete s festivala otići siti i sretni – naglasio je među ostalim jedan od organizatora ‘Bavarina’ Antonio Franić.

Pročelnica za gospodarstvo, more i turizam Antonela Svilarić istaknula je kako je kruna Good Food festivala 19. Dubrovačka trpeza.

-Nakon dvije pandemijske godine, mislim da će ovo biti prilika ugostiteljima da pokažu svoju ponudu. Sav prihod od ove humanitarne akcije ići će u dobrotvorne svrhe, točnije Društvu distrofičara invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida DNŽ – naglasila je Svilarić.

Treba istaknuti kako će festival biti organiziran u skladu s Odlukom o ograničavanju korištenja jednokratne plastike za Grad Dubrovnik te ustanove i trgovačka društva u (su)vlasništvu Grada donesenom u sklopu projekta ‘Plastic Smart Cities’ čiji je glavni cilj smanjenje ili zaustavljanje uporabe plastike za jednokratnu uporabu u raznim segmentima društvenog života grada, kao i boljim gospodarenjem plastičnim otpadom, piše DuList.

Cijeli program možete provjeriti ovdje.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.