2 min. čitanja

Uskoro kreće "Dalmatia boat show" u Segetu Donjem!

Uskoro kreće "Dalmatia boat show" u Segetu Donjem!
Foto: Screenshot/YouTube

SEGET DONJI - Za manje od dva tjedna u Segetu Donjem održat će se prvi Dalmatia Boat Show.

Tim povodom danas je u predivnoj Marini Baotić održana konferencija za novinare na kojoj je organizator sajma i vlasnik Grupacije Baotić, Željko Baotić, poručio kako je htio očuvati kontinuitet dalmatinskih nautičkih sajmova u travnju.

- U razgovoru s izlagačima dobio sam izvrsne povratne reakcije i svi su rekli kako će podržati naš Dalmatia Boat Show. Već smo gotovo popunili sve kapacitete u šatorima, kao i izlagačka mjesta za 200 brodova. Izlagačima su najskuplji troškovi transporta i zato su mnogi odabrali upravo Marinu Baotić - – poručio je Željko Baotić, dodavši kako se očekuje dvadeset premijera brodova, među kojima i svjetska premijera hrvatske jedrilice:

- I za iduću godinu već imamo termin pa ćemo, s obzirom na ogroman interes, sigurno proširiti izložbeni prostor. Najvažnije je da nismo ovisni o nikome, imamo vlastitu marinu i to je zalog za budućnost kakvim se rijetko tko može pohvaliti.

Zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije, Stipe Čogelja, rekao je kako je predsezona već u ovom trenutku rekordna:

- Ernest Hemingway je napisao da je lako biti ribar u svibnju, a mi smo u mrežu ulovili novi nautički sajam i zato sam jako sretan.

Koliko je nautički turizam važan za domaće gospodarstvo dovoljno govori kontinuirani rast po kojem je Hrvatska, naglasio je Joze Tomaš, predsjednik HGK – Županijske komore Split, svjetski lider: „Prošle godine našu je zemlju posjetilo 585 tisuća charter gostiju što je rezultiralo s preko tri milijuna i osamsto tisuća noćenja. Imamo i više od tisuću charter tvrtki što pokazuje značaj ove industrije.“

Podsjetimo, Dalmatia Boat Show održat će se od 18. do 21. travnja, a posjetitelje očekuje preko 200 brodova i više od 100 izlagača te uzbudljiv party program. Na svečanom otvorenju, 18.04., u 10:00h će nastupiti Edi Šegota i Kvartet Cambi, od četvrtka do subote u Glory Bar-u nastupa Dj Dado dok će u subotu 20.04., od 20 sati, Marko Pecotić-Peco biti zadužen za večernju zabavu uz more.

Oni koji su u potrazi za novim brodom, imati će priliku birati između novih i rabljenih plovila koja uključuju sportske brodove, Flybridge jahte i dnevne kruzere. Direktorica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Ivana Vladović, poručila je kako nije slučajno da je Dalmacija na samom vrhu svjetske nautičke ponude:

- Naša priroda more i otoci govore dovoljno sami za sebe, a kad se doda naša gastronomija i gostoljubivost, mislim da svaki brod koji uplovi u Dalmaciju može izaći s prekrasnom uspomenom  - poručila je Vladović, dok je načelnik Segeta, Ivo Sorić, istaknuo značaj sajma za lokalnu zajednicu:

- Lijepo je biti načelnik Segeta, kad vidimo pripremu Dalmatia Boat Showa. Već sada smo među pet najposjećenijih destinacija u županiji, a s ovim ćemo sigurno postati i top destinacija po ostvarenom broju noćenja. 

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.