2 min. čitanja

Upravi ribarstva uručen certifikat međunarodne norme ISO 9001:2015

Upravi ribarstva uručen certifikat međunarodne norme ISO 9001:2015
Foto: Manuel Paljuh / Ilustracija

Direktor SGS Adriatica d.o.o. Drago Goić uručio je ministrici poljoprivrede Mariji Vučković certifikat međunarodne norme ISO 9001:2015, kojim je u procese i postupke u provedbi EU fondova u ribarstvu implementiran sustav upravljanja kvalitetom prema zahtjevima navedene međunarodne norme. Na uručenju certifikata sudjelovali su državni tajnik Šime Mršić, ravnatelj Uprave ribarstva Ante Mišura te direktor Zavoda za informatičku djelatnost d.o.o. Slaven Tomić.

Certifikat ISO 9001 prepoznatljiv je znak kod organizacija koje u svom poslovanju posebnu pozornost posvećuju kvaliteti svojih usluga i proizvoda, a u ovom slučaju njime će se osigurati povećanje poslovne učinkovitosti te stalno poboljšanje kvalitete sustava upravljanja i kontrole provedbe Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo te Programa za ribarstvo i akvakulturu RH koje provodi Uprava ribarstva pri Ministarstvu poljoprivrede.

Foto: MP

Certifikacijski audit sustava upravljanja kvalitetom proveden je dana 10. siječnja 2022. od strane akreditirane certifikacijske organizacije SGS Adriatica d.o.o., a  uvođenje ISO sustava realiziralo se u suradnji Uprave ribarstva i Zavoda za informatičku djelatnost Hrvatske d.o.o.

Putem Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo dodijeljeno je 2,4 milijarde kuna javne potpore sektoru ribarstva, od čega je isplaćeno 1,3 milijarde kuna. Samo za COVID-19 mjere pomoći u hrvatsko ribarstvo isplaćeno je  250 milijuna kuna, a kroz Europski fond za pomorstvo, ribarstvo i akvakulturu od 2021. do 2027. na raspolaganju  je više od 2,5 milijarde kuna. Također, vrijednost ribarstva u 2020. u odnosu na 2019. porasla je za 10,7 %, na što je u najvećoj mjeri utjecao rast vrijednosti morskog ribarstva (za 11,6 %), do kojeg je došlo zbog porasta prodanih količina (za 11,1 %). Rastu hrvatskog ribarstva, uz ulaganja i mjere pomoći, doprinijela je i digitalizacija sektora, a korištenjem modernih tehnologija danas se više od 95 % ukupnog ulova u gospodarskom ribolovu bilježi i dostavlja elektronskim putem.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.