2 min. čitanja

Uprava Atlantske prodala svoje dionice Tankerskoj plovidbi - Prosječna cijena dionica bila 50,06 eura

Uprava Atlantske prodala svoje dionice Tankerskoj plovidbi - Prosječna cijena dionica bila 50,06 eura
Foto: Tankerska plovidba

Članovi uprave Atlantske plovidbe i s njima povezane osobe prodale su jučer svoje dionice dubrovačkog brodara Tankerskoj plovidbi iz Zadra. Obavijest o tome dubrovački je brodar poslao Zagrebačkoj burzi i Hrvatskoj agenciji za financijski nadzor.

U obavijesti stoji da je Marko Domijan, glavni izvršni direktor Atlantske plovidbe prepustio Zadranima 3.701 redovnih dionica Društva. Izvršni direktori Vicenco Jerković i Edo Taslaman prodali su 3.965, odnosno 7.735 dionica, dok je Pero Kulaš, zamjenik predsjednika Upravnog odbora “otpustio” Zadranima 1.061 dionicu, prenosi Dubrovački vjesnik.

HANFA donijela rješenje kojim odobrava ponudu Tankerske za preuzimanje Atlantske plovidbe
Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) je na sjednici u srijedu donijelo rješenje kojim se odobrava zahtjev Tankerskoj plovidbi iz Zadra za objavljivanje ponude za preuzimanje Atlantske plovidbe iz Dubrovnika. Cijena koju se Tankerska plovidba obvezuje platiti u ponudi za preuzimanje, iznosi 53,60 eura po redovnoj

Supruga Pere Kulaša, Dubravka Merčep Kulaš imala je samo 43 dionice, ali je i ona prihvatila ponudu Tankerske plovidbe.

Duško Vladović Relja, zamjenik predsjednika Revizijskog odbora prihvatio je ponudu i prepustio Zadranima 56.386 redovnih dionica, ističe Dubrovački vjesnik.

Predsjednik Uprave Tankerske plovidbe: “Tankerska jest i ostat će pokretač i generator ekonomije u zadarskom kraju”
Najveći hrvatski brodar, zadarska Tankerska plovidba, u ovoj je godini završila preuzimanje Turisthotela i postala stopostotni vlasnik, ostvarila je i rekordnu dobit, te ostvarila 39,10 posto udjela u temeljnom kapitalu dubrovačke Atlantske plovidbe. Godinu će pamtiti i po priznanjima. Po prvi put su dobili i Zlatnu kunu Hrvatske gospodarske

U dokumentu kojeg je Atlantska prošlog tjedna poslala HANFI stoji da je prosječna ponderirana cijena dionica bila 50,06 EUR, dok se dioničarima nudi premija od 7,72 posto. Na kraju je dioničarima ponuđena kupnja dionica Društva po cijeni od 53,60 EUR po dionici, a zakonitost ponude je potvrđena Rješenjem, te se obvezuju cijenu isplatiti u novcu.

I.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.