2 min. čitanja

Upozorenje policije uoči Ultra Europe festivala u Splitu

Upozorenje policije uoči Ultra Europe festivala u Splitu
Foto: Pixabay/Ilustracija

SPLIT – Tijekom petka, subote i nedjelje ( 08./09, 09./10 i 10./11.srpnja) na prostoru sportskog kompleksa Park Mladeži u Splitu održat će se “Ultra Europe 2022”. Područje će osiguravati splitska policija koja će obilaziti i druge sigurnosno internesne lokacije u gradu na kojima se očekuje okupljanje većih skupina ljudi.

S obzirom na događaj zbog kojeg će u Split doći nekoliko desetaka tisuća turista, u planu je i posebna regulacija prometa. U petak (08./09.), subotu (09/10.) i nedjelju (10./11. srpnja) od 19:30 sati do 06:30 sati redarska služba zajedno s policijskim službenicima uspostavit će blokadne punktove u užoj zoni stadiona pa će za sav promet biti zatvorene:

  • ulica Hrvatske mornarice od raskrižja s ulicom Domovinskog rata do raskrižja s ulicom Ante Starčevića
  • ulica Mike Tripala od križanja s Putom Supavla do raskrižja s ulicama Velimira Terzića i Put Brodarice
  • ulica Put Brodarice

Tijekom privremenog zatvaranja prometnica promet će biti omogućen autobusima javnog gradskog prijevoza, vozilima javnog prijevoza, vozilima stanara i  vozilima žurnih službi.

Iz policije upozoravaju na moguće zastoje i gužve u prometu od petka do nedjelje u vremenu od 19:30 sati do 06:00 sati, posebno na prometnicama prema Marjanskom tunelu i prometnicama na području Spinuta i Lovreta. Građanima se savjetuje da u taj dio grada ne idu ako ne moraju.

Također, u cilju neometanog pristupa vozila žurnih službi širem prostoru javnog okupljanja i u cilju protočnosti prometa, policija savjetuje građanima da svoje automobile ostavljaju i parkiraju isključivo na mjestima koja su za to predviđena, jer će u suprotnom ista biti uklonjena sukladno zakonu.

Posjetiteljima savjetuju da sa sobom na događaj ne nose vrijedne predmete, odnosno da novac i predmete kao što su primjerice mobiteli i tehnika te novčanike i osobne dokumente stalno drže pod nadzorom kako bi izbjegli mogućnost gubitka ili krađe istih.

Naglašavaju da će sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije i za vrijeme održavanja Ultra Europe festivala snimati okupljanja na stadionu i prilaznim pravcima.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.