Upozorenje nautičarima: “Dvije žene na dasci prelaze Korčulanski kanal, treća se kod Pelješca sunča pola milje od obale!”

U nautičkim grupama dijeli se fotografija dvije žene, koje, po svemu sudeći, u ovom trenutku veslaju na dasci Korčulanskim kanalom.

– Veslaju na relaciji Korčula – Hvar i to same, na supu. Idu prema Pločici ili Šćedru, pa eto, pripazite na njih ako ih netko vidi – komentira autor fotografije, upozoravajući kolege na ove veslačice.

Foto: Čitatelj

Od jednog nautičara smo dobili i fotografije još jedne žene koja je, prema njegovim tvrdnjama odveslala pola milje od obale, legla na dasku i tako se sunča nasred pučine.

Foto: Čitatelj

Podsjetimo, ovih dana bilo je nekoliko traganja i spašavanja za neopreznim avanturistima koji su se u kajacima ili na sup dasci znali uputiti do naoko obližnjeg otoka, no otvoreno more izuzetno je opasno i na ovakve avanture se nipošto ne bi smjeli upuštati.

Foto: Čitatelj

Uostalom, veslati kajakom ili supom dalje od obale, pogotovo na plovnom putu je i zakonom zabranjeno. No, važnije od svega je što se ovakvim nepromišljenim potezima riskira vlastiti život, ali i nepotrebno troše resursi tijekom traganja i spašavanja.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Lučki kapetan opisao potragu za ocem i sinom: “Pronašli smo ih bose i šokirane na oštrim stijenama”
HGSS objavio detalje potrage za nestalim ocem i sinom na Krku – Dan ranije spašavali “planinara u japankama”