4 min. čitanja

FOTO Upoznajte prvu ekološki održivu stambenu zajednicu na moru u svijetu

FOTO Upoznajte prvu ekološki održivu stambenu zajednicu na moru u svijetu

SPLIT - Storylines Global Inc. i brodogradilište Brodosplit potpisali su ugovor o izgradnji prvog ekološki održivog privatnog rezidencijalnog broda u svijetu.

Brodosplit, član DIV grupe, izrađuje projektnu dokumentaciju za putnički brod dug 233,6 metara s 531 privatnom stambenom jedinicom na brodu. Brod, koji će se zvati MV Narrative, prvi je stambeni brod na svijetu s pogonom na ukapljeni prirodni plin (LNG).

Brod se razlikuje od standardnih brodova za kružna putovanja po tome što je namjenski izgrađen za stambeni život na moru. Zamišljen je kao plutajuća zajednica i uključuje poštu, školu, knjižnicu, bolnicu, banku, bazene, uredske prostore te 20 restorana i barova.

Sadržavat će najveći wellness centar na moru s površinom od 10.000 četvornih metara za spa, teretanu i kliniku protiv starenja. Brodski će sadržaji također uključivati marinu s osobnim plovilima, kuglanu, hidroponsku vrtnu farmu i otvorenu palubu s teniskim terenima, prostorom za jogu i stazom za trčanje.

  • 531 stambena jedinica
  • 264 kabina za posadu
  • Pogon na tekući prirodni plin (LNG)
  • Ekološki najodrživiji putnički brod na svijetu

LNG je ekološki najprihvatljivija opcija koja je trenutno dostupna za pogon brodova. Ostala ekološka rješenja na brodu uključuju pretvaranje otpada u energiju i uzgoj proizvoda u hidroponskom vrtu na solarnu energiju. Također će biti dostupna poljoprivredna tržnica bez otpada s lokalnim proizvodima, prva ovog tipa gdje se sve može kompostirati ili reciklirati.

Cijene stanova od 1 do 8 milijuna dolara!

- Zadovoljstvo nam je što ugovorili ovaj inovativni brod. Uvijek odabiremo projekte koji pridonose razvoju industrije i uključuju nove tehnologije. Brod je opremljen raznim mehanizmima za uštedu energije, ima motore na dva goriva (loživo ulje i LNG) i bit će optimizirana za najmanju moguću emisiju štetnih čestica i plinova - kažu nam iz splitskog škvera.

Cijene stambenih jedinica kreću se od 1 do 8 milijuna dolara ako se kupe za cijeli životni vijek broda, dok je druga opcija 24-godišnji zakup koji kreće od 647.000 dolara i čiji broj je ograničen. Za više informacija posjetite www.storylines.com.

O Storylinesu

Storylines stvara ekološki održivu morsku stambenu zajednicu i način života koji privlači avanturiste koji traže impresivna kulturna iskustva na globalnoj razini. Viziju su osmislili osnivači Shannon Lee i Alister Punton kako bi svjetskim putnicima omogućili da žive svoju strast za istraživanjem, a da istovremeno zadrže posao, obitelj i kućni život. Vlasnici 531 luksuznih stambenih jedinica na brodu za kružna putovanja mogu putovati svijetom iz udobnosti doma. Iskustveno učenje integrirano je u odabrane itinerare i impresivne izlete na obali.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.