1 min. čitanja

UPALITE ZVUK! Magarica koja zvuči kao operna pjevačica

UPALITE ZVUK! Magarica koja zvuči kao operna pjevačica
Foto: Screenshot/Youtube

Irska raspjevana magarica po imenu Harriet osvojila je srca ljudi diljem svijeta još 2018. godine, nakon što susjed njezinih vlasnika Martin Stanton objavio na društvenoj mreži video u kojem magarica zvuči kao da pjeva operu.

Video je od tada pregledan više od milijun puta, a slavna Harriet stekla je poklonike diljem svijeta. U svom izvornom postu, Stanton je napisao: “Danas (nedjelja, 21. listopada) posjetio sam prekrasnu Harriet. Ona nikada nije mogla živjeti kao drugi magarci, ali očito je sada operna pjevačica!!”

U razgovoru za ABC News Stanton je ispričao kako poznaje Harrietine vlasnike te da joj svaki put kad prolazi poljem na kojem se nalazi raspjevana magarica, donosi poslastice poput mrkve, kruha ili keksa od đumbira. Kaže da se Harriet nikada ne glasa kao magarac te da nije očekivao da će njegov video godinama poslije biti internet senzacija.

Hrvatska obala, osobito otoci, nekad su bili preplavljeni magarcima, no u jednom trenutku ovi simpatični kopitari dovedeni su na listu ugroženih vrsta u Hrvatskoj. U nas, inače, postoje tri izvorne i zaštićene pasmine magaraca – istarski magarac, primorsko-dinarski magarac te sjeverno-jadranski magarac.

Pasminska pripadnost određena je veličinom tjelesnog okvira, bojom dlake te karaktrističnim obilježjima.

Prema podacima Hrvatske poljoprivredne agencije, primorsko-dinarski magarac je najbrojniji, dok su istarski magarac i sjeverno-jadranski u skupini kritično ugroženih.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.