1 min. čitanja

Uoči Dana dubrovačkih branitelja položeni vijenci kod spomen-obilježja na gradskom području

Uoči Dana dubrovačkih branitelja položeni vijenci kod spomen-obilježja na gradskom području
Foto: Grad Dubrovnik

DUBROVNIK - Uoči Dana dubrovačkih branitelja, ujedno obljetnice najtežeg napada na Dubrovnik 6. prosinca 1991. godine kada je grad herojski obranjen, predstavnici Grada Dubrovnika položili su vijence i zapalili svijeće na spomen-obilježjima na gradskom području.

Počast braniteljima i civilima stradalim u obrani Dubrovnika i hrvatskog juga u Domovinskom ratu polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja u Komolcu, Novoj Mokošici, Mokošici i na Osojniku odali su pročelnik Upravnog odjela za proračun, financije i naplatu Ante Vojvodić i pročelnik Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Božo Benić.

Pred spomen-obilježjem kod broda Sveti Vlaho u parku na Batali te kod spomen-obilježja na Bosanci i Strinčjeri vijence su položili i svijeće zapalili gradska vijećnica Olga Muratti i vijećnici Đuro Capor i Ivan Maslać.

Gradski vijećnici Ivo Lučić i Andro Vlahušić te pročelnik Službe za unutarnju reviziju Ivan Bajić položili su vijence i zapalili svijeće na spomen-obilježjima u Mrčevu, na Gromači, u Trstenom i Zatonu Velikom.

Polaganjima vijenaca priključili su se i predstavnici braniteljskih udruga i udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

U sklopu višednevnog programa obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja 2022., u dvorani Visia, održana je projekcija dokumentarnog filma "Ljudi od mora" autora Paule i Đela Jusića, u produkciji Adria ton production, posvećenog pripadnicima Odreda naoružanih brodova - Dubrovnik.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.