1 min. čitanja

Unatoč prosvjedima iduće ljeto uvodi se zabrana građevinskih radova u sezoni

Unatoč prosvjedima iduće ljeto uvodi se zabrana građevinskih radova u sezoni
Foto: Grad Pula

PULA – Pulski gradski vijećnici usvojili su odluku kojom se privremeno zabranjuju građevinski radovi na području Pule tijekom ljetne sezone 2022. godine.

To konkretno znači da će u srcu sezone, od 15. srpnja do 15. kolovoza građevinski radovi biti potpuno zabranjeni, dok će se u periodu od 1. do 14. srpnja te od 16. do 31. kolovoza radovi moći izvoditi pod određenim uvjetima i u određeno doba dana.

Odluka podrazumijeva privremenu zabranu izvođenja zemljanih radova i radova na izgradnji konstrukcija svih vrsta građevina osim građevina javne i društvene namjene namijenjene obavljanju djelatnosti u području društvenih djelatnosti (odgoja, obrazovanja, prosvjete, znanosti, kulture, sporta, zdravstva i socijalne skrbi), radu državnih tijela i organizacija, tijela i organizacija lokalne i područne (regionalne) samouprave, pravnih osoba s javnim ovlastima i udruga građana i vjerskih zajednica.

Dio vijećnika usprotivio se ovoj odluci jer smatraju da se time krše radno pravo i ustavno pravo na rad te da bi ovakva odluka mogla dovesti do masovnog otpuštanja radnika, većinom stranaca koji su došli na hrvatska gradilišta trbuhom za kruhom.

Dosad je na temu građevinskih radova u špici sezone održano nekoliko sastanaka između predstavnika grada, građevinara i turističkog sektora. Građevinari su nedavno zbog toga i prosvjedovali vozeći se radnim kamionima po pulskim ulicama i pozivajući druge građevinare diljem Hrvatske da učine isto.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.