2 min. čitanja

Unatoč poskupljenjima i dalje su jedna od pristupačnijih destinacija na Jadranu

Unatoč poskupljenjima i dalje su jedna od pristupačnijih destinacija na Jadranu
Foto: Wikimedia

Unatoč poskupljenju i do 20 posto u odnosu na prošlu godinu, Budva će biti jedna od pristupačnijih destinacija na Jadranu. Ovo je istaknuo direktor Turističke organizacije Budve Nemanja Kuljača.

Rekao je da očekuje vrlo uspješnu turističku sezonu, imajući u vidu najave turističkih dužnosnika, kao i najavljeno zračno povezivanje s emisijskim tržištima.

Kuljača je također rekao da, iako su cijene mnogih proizvoda višestruko porasle u proteklih godinu dana, ugostitelji i ponuđači privatnog smještaja, ali i hotelijeri, potrudili su se da Budva bude konkurentna, jer se mnogo očekuje od predstojeće ljetne sezone, prije svega nadmašiti rekordnu 2019.

- Uz prirodne ljepote i bogatu ponudu modernih sadržaja i događanja, veliku ulogu u kvaliteti odmora ima i vrsta smještaja. U Budvi, uključujući njeno zaleđe, ima 32.000 ležaja u sobama, apartmanima, kućama i vilama za iznajmljivanje, dok je na području od plaže Jaz do plaže Buljarica trenutno aktivno preko 140 hotela, od kojih je više od polovine visoko kategorirano sa četiri i pet zvjezdica - rekao je direktor turističke zajednice Budve za N1.

Prema njegovim riječima, za nadolazeću sezonu očekuje se korekcija cijena pojedinih hotelskih usluga za sedam do 20 posto više u odnosu na prošlu godinu, s obzirom na gospodarsku situaciju i kretanja u turizmu.

- U hotelima s tri zvjezdice cijene će biti od 28 do 46 eura po osobi, u hotelima s četiri zvjezdice od 37 do 140 eura, a u hotelima s pet zvjezdica od 160 do 270 eura po osobi na bazi noćenja s doručkom - istaknuo je.

Jeftiniji od Hrvatske


Ugostitelj i vlasnik popularnog starogradskog restorana Luka Vučković ističe da će ovogodišnje cijene biti povećane za petnaestak posto u odnosu na prošlu godinu.

- Smatram da smo mnogo jeftiniji od susjedne Hrvatske koje je podigla cijene u turizmu i do trideset posto. Moj stav je da je bolje i podići cijenu nego štedjeti na kvalitetu jer moramo da gradimo destinaciju visokog kvaliteta usluge, proizvoda i smještaja. Moramo biti svjesni da je nažalost trend ukupnog poskupljenja prisutan u cijelom svijetu - istaknuo je Vučković za N1.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.