1 min. čitanja

Umirovljeniku Damiru Čakeliću uz brojne hobije nikada nije dosadno

Umirovljeniku Damiru Čakeliću  uz brojne hobije nikada nije dosadno
Foto: TZ Župa dubrovačka

MLINI - Zanimanje za numizmatiku krenulo je već u školi. Kasnije, dok je radio kao šef sale u hotelu, kovanice su mu znali ostavljati stranci. No, Damir se bavi još modelarstvom te poljoprivredom za vlastite potrebe.

Ljubav prema numizmatici rođena je slučajno, govori umirovljenik Damir Čakelić iz Mlini. Naime, još u srednjoj školi mu je djed na nju skrenuo pažnju.

Potom je dugi niz godina je proveo kao šef sale u Hotelu Astarea u Mlinima. To mu je ujedno pružilo mogućnost da dođe u kontakt sa strancima koji bi mu na odlasku ostavljali svoj sitniš, piše Dubrovnik Net.

- Sigurno imam kolekciju od nekoliko tisuća kovanica iz stotinu različitih zemalja svijeta, a od uvođenja eura u Hrvatsku i naše kune su postale dio zbirke koja je ušla u povijest. Imam i neke raritetne kovanice poput one iz serije prvih kuna s greškom - navodi.

Dodaje kako je njegovo kolekcionarstvo pohranjeno u brojnim kutijama koje je smjestio u 'svoj' dio kuće i radionice. Priznaje da nema dovoljno strpljenja kako bi od svega onoga što ima napravio izbor i lijepo to poredao u numizmatičke albume.

To bi zahtijevalo i puno vremena, a on dragocijeno vrijeme dijeli s još jednom zanimacijom i hobijem - brodomodelarstvom.

- Netko bi potrošio solde u kavani, a ja kupujem dijelove i nacrte za brodove - kaže Damir koji je dosad izradio desetak različitih brodova. Modeli su izloženi na istaknutim mjestima u njihovom domu i istinski su dokaz strpljivosti.

No on ima i masline, voćnjake, vrt u kojemu uzgaja verduru za obiteljske potrebe. Dan je tako ponekad i prekratak za obuhvatiti sve te sadržaje s kojima su on i supruga ispunili svoje živote.

B.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.