2 min. čitanja

Umažanin u suhozidu pronašao dvije ručne bombe

Umažanin u suhozidu pronašao dvije ručne bombe
Foto: Jurica Gašpar

UMAG - Građanin je na umaškom području prilikom čišćenja i uklanjanja drva iz suhozida pronašao dvije ručne bombe iz Drugog svjetskog rata. Potom je pozvao policajce iz protueksplozijske jedinice koji su bombe izuzeli i uništili.

Policija upozorava građane da budu oprezni te, ako pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već o tome odmah obavijeste policiju.

Podsjećaju kako još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava. Najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice, u moru te na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova.

Pronađu li takva sredstva, građani ih ne bi smjeli dirati niti donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Na teren će izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti.

U cilju zaštite svih građana i ovom prilikom apeliraju na one koji nedozvoljeno posjeduju minsko-eksplozivna sredstva da ih ne ostavljaju na javnim prostorima u prirodi, a posebno ne u kontejnerima za odlaganje otpada ili u parkovima, odnosno na mjestima koja su dostupna ostalim građanima.

- Ta eksplozivna sredstva moguće je bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija predati policiji u sklopu akcije 'Manje oružja, manje tragedija', a za što je  dovoljno nazvati broj 192 ili najbližu policijsku postaju - ističu iz istarske policije.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Pronašli 49 grama marihuane, 74 tablete ecstasyja i 9 grama ‘speeda’
U Puli je u srijedu policija zaustavila automobil kojim je upravljao mladić iz okolice Jastrebarskog, a u kojemu je pronašla preprodaji namijenjene vrećice s marihuanom, ecstasyjima i amfetaminima, tzv. speedom. Istarska policija u petak je priopćila da je tijekom redovne kontrole prometa za…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.