2 min. čitanja

Umaška promenada: Nastavlja se s investicijom izgradnje šetnice u Svetom Pelegrinu

Umaška promenada: Nastavlja se s investicijom izgradnje šetnice u Svetom Pelegrinu
Foto: Grad Umag

UMAG - U okviru projekta izgradnje Umaške šetnice-promenade, koja će se protezati od kampa "Park Umag" pa do Crvenog Vrha, a kasnije i do susjednog Pirana, nastavlja se izgradnja navedene šetnice, i to na području Svetog Pelegrina, a kao poveznica na već izgrađeni dio šetnice Špina – Sveti Pelegrin.

Dužina ovog dijela šetnice je oko 500 m, a sastojat će se od pješačke i biciklističke staze ukupne širine 4 m. Na cijeloj trasi bit će implementirana javna rasvjeta, izgrađena odmorišta s klupama, stolovima, stalcima za bicikle i info panoima. Ujedno, bit će na plaži obnovljeni tuševi. Sama staza bit će izgrađena od habajućeg asfaltnog sloja, nosivog sloja od granuliranog kamenog materijala te nasipa od kamenog materijala.

Vrijednost investicije, obzirom na zahtjevnost obuhvata ovog dijela šetnice, iznosi 1,38 milijuna kuna, a realizacija ove trase planirana je za početak naredne godine. Radi se o građevinskoj dionici koja se u cijelosti nalazi na pomorskom dobru, a čija je izgradnja bila zahtjevna kako tehnički, tako i financijski.

- S ponosom nastavljamo s realizacijom ove značajne investicije, koja će u konačnici omogućiti slobodno kretanje cijelom našom obalom. Zbog složenih imovinsko-pravnih odnosa, šetnica se gradi ciljano po etapama gdje je gradnja moguća, dok se ne riješe ostali imovinsko-pravni odnosi s državom. Osim svoje atraktivnosti i ekonomskih efekata po gospodarstvo grada Umaga te potencijala razvoja koji će donijeti buduća šetnica, napokon će svi građani moći prošetati slobodno cijelom obalom grada Umaga, što u je u ovom trenutku još nemoguće -  naglasio je gradonačelnik Vili Bassanese.

Investicija konstrukcije Umaške promenade obuhvaća uređenje plaža i okoliša s pratećim objektima za rekreaciju, razonodu, sport i slobodno vrijeme građana i posjetitelja.

Realizacijom projekta Umaške promenade, čija vrijednost prelazi 100-njak milijuna kuna, a čija je izgradnja planirana u narednih sedam godina, Umag će dobiti najdulju šetnicu na Jadranu i time još jednom prednjačiti na karti razvijenosti i prepoznatljivosti koji će biti dodatni motiv dolaska turista u ovaj grad.

Umažankama i Umažanima, ali i brojnim gostima i posjetiteljima, šetnica predstavlja mjesto okupljanja, rekreacije, odmora, razonode, igre i mjesto stvaranja najljepših doživljaja i uspomena. Ona će kao jedinstvena šetnica predstavljati ogledalo našeg Umaga te našem gradu dati dodatnu dozu elegancije i uređenosti.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.