1 min. čitanja

Ulazak Hrvatske u schengenski prostor snažan impuls za turizam

Ulazak Hrvatske u schengenski prostor snažan impuls za turizam
Foto: Boris Kačan

Ulazak Hrvatske u schengenski prostor snažan je impuls i za turizam. Osnažit će interes za našom ponudom i dodatno olakšati dolazak na Jadran. Evo što kažu splitski hotelijeri i turistički djelatnici.

Nakon zelenog svjetla iz Bruxellesa, turistički sektor vjeruje da bi zbog jednostavnijeg prelaska granica, zajedničke valute i jačanja percepcije sigurnosti u Hrvatsku mogli doći i oni koji do sada nisu birali Jadran za svoj odmor. Split koji je ove godine ostvario 3 milijuna noćenja već puca po šavovima, a ni građanima pred najezdom gostiju više nije svejedno, javlja HRT.

- Imperativ nam nisu brojke. Imperativ nam je zadovoljstvo kako domaćina tako i naših gostiju. Ovo je poziv svim turističkim djelatnicima da iskoriste svoja znanja i iskustva kako bi razvijali odgovorni i održivi turizam i sačuvali destinaciju za buduća vremena - rekla je Alijana Vukšić, direktorica TZ-a Split.

Za samu špicu sezone neki su hoteli dignuli cijene i do 30 posto, no prodaja ide odlično. Uvođenje eura ne bi smjelo donijeti nova poskupljenja.

- Cijene smo formirali s obzirom da unaprijed radimo prodaju. One su plasirane prema našim partnerima i cjenici su otvoreni za prodaju. Do sada prodaja ide jako dobro i nadamo se da će tako i ostati, rekla je Ivana Klarić, direktorica hotela u Splitu.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.