Netipična ruska aktivnost u Crnom moru

Ukrajina je izdala upozorenje zbog "netipičnog djelovanja" Rusije u Crnom moru.

Glasnogovornica ukrajinskog Južnog zapovjedništva Natalia Humeniuk izjavila je kako je Rusija rasporedila 20 brodova, uključujući raketne nosače, i velik broj postrojbi brodova pomoćne flote u Crnom moru.

Prema Humeniuk, broj plovila znači da bi se moglo opremiti najviše 28 raketa za lansiranje.

- Pažljivo pratimo pomorsku skupinu u Crnom moru i akcije neprijatelja. Zabilježena je netipična aktivnost i broj grupa brodova. Trenutačno se u Crnom moru nalazi 20 jedinica, uključujući četiri nosača projektila - jedan od njih je pod vodom - najviše 28 projektila može biti opremljeno za lansiranje - kazala je na lokalnoj televiziji.

Kijevski Independent piše da ruske snage možda traže olupinu američke bespilotne letjelice MQ-9 Reaper, koju su u utorak presreli ruski zrakoplovi i koja se srušila u u Crno more. Ruski mediji su priopćili kako će Moskva pokušati pronaći i izvaditi olupinu.

Ruske pomorske snage odigrale su ograničenu ulogu u sukobu u Ukrajini otkako je Ukrajina u travnju prošle godine potopila ruski crnomorski brod Moskvu s dvije rakete Neptun. Nakon toga, bilo je izvješća da je Rusija premjestila svoje brodove dalje od ukrajinske obale, izvan dometa kijevskih protubrodskih raketa.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Amerikanci objavili snimku udara ruskog aviona u američki dron
Europsko zapovjedništvo američke vojske objavilo je snimku susreta američkog nadzornog drona i ruskog borbenog zrakoplova, koji se odigrao iznad Crnog mora. Pentagon kaže da je susret u zraku trajao 30-40 minuta, a na snimci se vide ključni trenuci. Snimka prikazuje trenutak kada se ruski mlažnjak…
POTAPANJE MOSKVE Objavljeni dosad neotkriveni detalji!
Potapanje ponosa ruske mornarice, krstarice Moskva, Ukrajina u ratu s Rusijom smatra jednom od najvećih svojih pobjeda, a neprijatelju je to zasigurno bio najveći i najsramotniji gubitak. Od gubitka svog najvećeg broda, koji je bio usidren u Crnom moru, ruska crnomorska flota pretrpjela mnoge gubitk…