2 min. čitanja

Uklonjeno oko 40 metara kubičnih opasnih dijelova stijena kod Omiša

Uklonjeno oko 40 metara kubičnih opasnih dijelova stijena kod Omiša
Foto: Grad Omiš

SPLIT - Oko 40 metara kubičnih opasnih dijelova stijena, za koje je procijenjeno da bi se mogle odroniti, uklonjeno je na mjestu udaljenom oko 1,6 kilometara od Omiša, na cesti do Radmanovih mlinica na koju su u ponedjeljak pale kamene gromade.

- Riječ je o prostoru površine oko 5.000 metara četvornih na kojem su angažirani planinari specijalizirani za poslove uklanjanja nestabilnih dijelova stijena, koji se pritom penju na vrhove stijena visine i do 80 metara te s njih skidaju nestabilne dijelove - rekao je Božić za Hinu, prenosi Dnevnik.hr.

Dodao je kako su neki dijelovi nestabilnih stijena i kamenja teški po nekoliko stotina kilograma te ih planinari spuštaju uz pomoć postavljenog užeta.

Po Božićevim riječima, nestabilni dijelovi stijena na tom području uklanjat će se do kraja tjedna. Nakon toga, objasnio je, na teren će izaći geolozi, koji će procijeniti treba li se još što poduzimati radi zaštite od mogućih novih odrona.

Rekao je kako ima više modela zaštite među kojima je i postavljanje zaštitne mreže i grudobrana uz cestu kako bi se spriječili mogući odroni.

Hina

PROČITAJTE JOŠ:

Kamene gromade pale na cestu Omiš - Radmanove mlinice
Nekoliko tona teške kamene gromade odronile su se u ponedjeljak oko 12:30 sati s visine oko 70 metra na cestu Omiš - Radmanove mlince. U tom trenutku na prometnici, srećom, nije bilo vozila. Cesta je bila zatvorena za promet, a nakon 45 minuta oslobođen je jedan prometni
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.