1 min. čitanja

Kamene gromade pale na cestu Omiš - Radmanove mlinice

Kamene gromade pale na cestu Omiš - Radmanove mlinice
Foto: Lucijan Lelas (arhiva) / Ilustracija

SPLIT - Nekoliko tona teške kamene gromade odronile su se u ponedjeljak oko 12:30 sati s visine oko 70 metra na cestu Omiš - Radmanove mlince. U tom trenutku na prometnici, srećom, nije bilo vozila.

Cesta je bila zatvorena za promet, a nakon 45 minuta oslobođen je jedan prometni trak, doznaje se od ravnatelja Županijske uprave za ceste (ŽUC) Splita Petra Škorića.

- Ovaj odron se dogodio 1,6 kilometra udaljenosti od Omiša, gdje nema kuća, i u trenutku pada kamenja na cestu nitko nije vozilom prometovao na tom mjestu - rekao je Škorić za Hinu, prenosi Nacional.

Prema njegovim riječima, nekoliko kamenih gromada koje su pale na cestu u 11:25 onemogućile su promet, ali su djelatnici ŽUC-a uklonili dio kamenja i nakon 45 minuta zastoja omogućili da se promet uspostavi naizmjenično jednim trakom.

Škorić je dodao kako stručnjaci na tom području pregledavaju stijene kako bi utvrdili jesu li još neke od njih napukle i prijeti li opasnost od novih odrona.

Hina

PROČITAJTE JOŠ:

UMALO TRAGEDIJA Na cesti kod Omiša odronile se stijene | | Morski HR
OMIŠ - Splitska policija izvijestila je da je zbog odrona na cesti D70, (Omiš-Gata) cesta zatvorena za promet. Promet se preusmjerava obilazno. Čitatelji javljaju da su se stijene odronile na vrlo
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.