3 min. čitanja

Uklanja se ilegalno sunčalište kod Primoštena

Uklanja se ilegalno sunčalište kod Primoštena
Foto: Facebook

PRIMOŠTEN - Kupalište ili sunčalište - što god bila montažna građevina postavljena u jednoj uvali pokraj Primoštena, morat će se ukloniti po nalogu građevinske inspekcije. Iako se u njezinom rješenju navodi da je investitor općina Primošten, u općini tvrde da za radove nije potrošen javni novac te smatraju da građevinska dozvola nije ni bila potrebna.

Niz luksuznih vila u uvali Hodomešćica. Podno njih - prostornim planom predviđena javna plaža.

- Investitor kad je započeo tu gradnju, odnosno, početak inicijative tražio je da mu se tu osigura ta plaža i mi smo na to pristali, rekao je Stipe Petrina, načelnik općine Primošten, za HRT.

Plaža je, zapravo, montažna platforma za sunčanje. Postavljena nezakonito, utvrdila je građevinska inspekcija.

- Naređuje se investitoru Općina Primošten uklanjanje sunčališta izvedenog u duljini oko 40 metara, koje se sastoji od dva podesta od drvenog kompozita, kao i uklanjanje staza i stubišta koje povezuje podeste, sve izgrađeno na pomorskom dobru bez građevinske dozvole, stoji u rješenju Državnog inspektorata.

Investitori vlasnici luksuznih vila

Investitori su, zapravo, vlasnici luksuznih vila - njihovim su novcem plaćeni radovi, tvrde u općini. Oni su tek, u njihovo ime, odradili svu logistiku. I zatražili od županijskog odjela sve potrebne dozvole, ali ne i građevinsku.

- Priložili smo vam sve dokumente, to je vodio njihov arhitekt po ovlaštenju Općine Primošten, a i u odgovorima županijskog Zavoda za prostorno uređenje i za pomorstvo utvrđuje se da je to jednostavna građevina, kazao je Petrina.

Koja ne podliježe obvezi izdavanja građevinske dozvole. No, inspekcija ne misli tako.

- Navedenim Pravilnikom o jednostavnim i drugim građevinama i radovima nije određena građevina kakva je izgrađena na pomorskom dobru kod Primoštena, tipa sunčalište pa se na nju ne može primijeniti navedeni Pravilnik, navodi se u rješenju Državnog inspektorata.

- Ako se ustanovi da je tu nešto protivno Zakonu o gradnji, pa to će se ukloniti pa će se pokušati ishodovati potrebna dokumentacija ako može, ako ne nikom ništa, istaknuo je Petrina.

Kako doznajemo, uklanjanje montažne konstrukcije je počelo, a iz općine Primošten najavljuju kako će investitor ponovno pokrenuti proceduru i sada zatražiti i građevinsku dozvolu.

A. Bralić, A. Škorić

PROČITAJTE JOŠ:

Građevinska inspekcija u Primoštenu: “Sunčalište je izgrađeno bez dozvole!”
PRIMOŠTEN - Metalno-drvena konstrukcija, montirana direktno na škrape ispred novoizgrađenih vila u uvali Hodomešćica, u mjesto Bilo kod Primoštena potpuno je ilegalna građevina - potvrdio je to za Morski HR Državni inspektorat za Morski HR, nakon što su njihovi inspektori došli s terena i vidjeli o…
FOTO Nakaradna instalacija na škrapama kod Primoštena - Kako je ovo moglo dobiti dozvole?
BILO/PRIMOŠTEN - Ovih dana u šibenskoj i primoštenskoj javnosti buru je digla metalno-drvena konstrukcija, mongirana direktno na škrape ispred novoizgrađenih vila u uvali Hodomešćica, u mjesto Bilo kod Primoštena. Iako vlasnicima vila izuzetan dodatak vrijednosti, konstrukcija je izgrađena na pomors…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.