1 min. čitanja

Neobično "ukazanje" u Istri na hodočasničkom brdu zabilježile i kamere

Neobično "ukazanje" u Istri na hodočasničkom brdu zabilježile  i kamere
Foto: Istramet / Screenshot

RABAC - Neobična pojava dogodila se jutros oko 10 sati u mjestu Skitača, koje se nalazi na jugozapadu Istre. Sve je snimila i kamera Istrameta, koja je instalirana kako bi zabilježila meteorološke panorame u smjeru Rapca.

U prednjem kadru je betonski križ, oko kojeg se odigralo doista nešto neuobičajeno. Najprije je kadar bio zamućen, a zatim je kamera zabilježila nekoliko zanimljivih prizora u kojem je izgledalo kao da se lik raširenih ruku spušta prema križu, dok se u pozadini ukazala čak i duga, javlja Istramet.

Mjesto gdje završava hodočasnički križni put

Inače, na Skitači se svake godine održava križni put koji završava upravo na vrhu brda gdje se i nalazi kamera koja među ostalim snima posljednji, betonski križ kojega su mještani Skitače postavili za svoj blagdan Križevo (3. svibnja).

Ipak, meteorolozi Istrameta pojašnjavaju da se radi o kombinaciji loma sunčeve svjetlosti i kapljica kiše na kameri uz isparavanje vode s betonskog križa. Pojava je 15-ak minuta stvarala dojmljive prizore.

Tko zna, da smo u nekim starim vremenima možda bi ovo protumačili i na neke druge načine, a ne kao običnu fizikalnu pojavu.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.