1 min. čitanja

Ujednačena prehrana u svim dubrovačkim gradskim školama kreće 6. veljače

Ujednačena prehrana u svim dubrovačkim gradskim školama kreće 6. veljače
Foto: Grad Dubrovnik

DUBROVNIK - Grad Dubrovnik okončao je postupak nabave za prehranu u osnovnim školama, pa će prvi dan isporuke ujednačenih obroka za sve gradske škole biti ponedjeljak 6. veljače.

Odluka o odabiru, kao rezultat pregovaračkog postupka, objavljena je u ponedjeljak. Rok mirovanja traje 10 dana, što znači da se ugovor s ponuditeljem može potpisati s danom 3. veljače 2023. S obzirom da taj dan, na blagdan svetog Vlaha i Dan Grada, u dubrovačkim školama nema nastave, prvi dan isporuke ujednačenih obroka za sve gradske škole bio bi ponedjeljak 6. veljače.

Tako će za dva tjedna sve gradske škole imati jednak jelovnik, usklađen s Nacionalnim smjernicama za prehranu učenika osnovnih škola, odnosno nutritivno vrijedan hladni obrok. Grad Dubrovnik zatražio je i mišljenje nutricionistice vezano za predložene jelovnike.

- Ovim jelovnicima fokus je na kvaliteti i dodatnom obogaćivanju prehrane učenika vitaminima, mineralima te složenim ugljikohidratima (integralni kruh i peciva, namazi od mahunarki i povrća, orašasto voće, jogurti i kvalitetni izvori proteina – sirevi, bijelo meso i salamurena riba). Također, važno je naglasiti kako su normativima ispoštovane ne samo kalorijske i nutritivne potrebe djece već i posebne prehrambene potrebe učenika (bezglutenska i vegetarijanska opcija užine te isticanje alergena) - navela je u dostavljenom komentaru nutricionistica Mirna Sentić.

U prethodnom razdoblju, od početka drugog polugodišta, svaka škola pojedinačno sukladno vlastitim kapacitetima iznašla je rješenje za prehranu učenika, koje je bilo privremeno dok se ne provede zakonski postupak za odabir dobavljača, javljaju iz Grada.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.