2 min. čitanja

Udruga iz Povljane na Pagu veliki je motivator otočkim ženama za bavljenje sportom i plesom

Udruga iz Povljane na Pagu veliki je motivator otočkim ženama za bavljenje sportom i plesom
Foto: Facebook

POVLJANA - Udruga Kissa s otoka Paga organizator je i idejni začetnik brojnih sportskih i plesnih događanja kao što su Pag Summer Outdoor, Kids Run, Say Cheese And Run, Run And taste Island Pag, Fall For Dance Zadar, Travanj-Bura na otoku Pagu te brojnih drugih.

Međutim, vrijeme korone na otoku bilo je iznimno teško te je smanjeni broj članova rezultirao nekim novim sadržajima i idejama te smanjenim tempom rada. Upravo tim novim sadržajima okrenuli su se u Povljani, malom mjestu na otoku Pagu i organizirali vježbanje za treću dob, jedini takav program na otoku.

Odaziv je sve veći, ali ono što je zbilja zanimljivo je osluškivati i prepoznati ideje i mogućnosti koje se otvaraju

Protekle tri godine popriličan broj ljudi doselio je u Povljanu iz kontinentalnih dijelova Hrvatske, Austrije i Njemačke. Upravo je to rezultiralo idejom da se ponudi sadržaj za zimske mjesece. Krenuli su s vježbanjem, a u planu su i novi sadržaji.

Žene koje vježbaju su pokretači ideja te u proteklih par mjeseci uz iznimnu volju i trud pokazuju izvrsne rezultate na treninzima koji su ujedno i prekrasna druženja puna smijeha i pozitivne energije.

Većina članica je iz Zagreba, ali neke od njih su i pokretačice i motivatorice iz Povljane.

Tim za vježbanje, smijeh i veselje

Sandra Škoda ima multiplu sklerozu, ali ne propušta niti jedan trening. Njen komentar je da bolest ne sprječava u vježbanju, nego upravo suprotno – vježbanje itekako pomaže!

Marina Vučkovac aktivna je članica udruge Kissa. Hodanje, teretana i treninzi udruge Kissa njen su tjedni raspored. Dvije godine živi na relaciji Povljana – Njemačka. Njen moto za vježbu je ”Godine su samo broj”.

Branka obožava čitanje, sport i hodanje. Kaže: ”U zdravom tijelu zdrav duh!”.

Jadranka je doselila iz Zagreba doselila u Povljanu 2003. godine. Zagreb je zamijenila morem, slikanjem, mirom i tišinom te našim treninzima pozitive dva puta tjedno.

I ostale su članice velik dio malog pokreta vježbanja, druženja i pozitivne energije, a Općini Povljana zahvaljuju na podršci i odličnoj suradnji.

Povljanke Kissice poručuju: ”Budite aktivni!”.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.