1 min. čitanja

Učinjen prvi korak ka otvaranju Srednje škole u Umagu - Sad je na potezu Vlada RH

Učinjen prvi korak ka otvaranju Srednje škole u Umagu - Sad je na potezu Vlada RH
Foto: Grad Umag

UMAG - Temeljem potpisanog Pisma namjere i zaključka s održanog sastanka u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, a na inicijativu Grada Umaga, Skupština Istarske županije je donijela Odluku o izmjeni i proširenju mreže srednjih škola na području Županije, što je prvi korak ka osnivanju ustanove.

Spomenutu odluku mora potvrditi Vlada RH, nakon čega će Istarska županija moći donijeti Odluku o osnivanju ustanove, Srednje škole Umag.

Iako je prvotnom mrežom bilo predviđeno preseljenje Gospodarske škole Buje u Umag, Grad Umag je, s ciljem sprječavanja gašenja obrazovnih programa u Bujama i razvoja Buja općenito, predložio otvaranje potpuno novih obrazovnih programa u budućoj Srednjoj školi Umag, temeljem čega je odlučeno da će u budućoj Srednjoj školi Umag za početak biti otvoreni programi "Prirodoslovno-matematička gimnazija" i "Strojarski računalni tehničar (STEM područje)".

- Zahvaljujemo Istarskoj županiji i MZO na suradnji i razumijevanju za potrebe razvoja Grada Umaga i njegovih građana - poručuju iz Grada Umaga.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.