2 min. čitanja

Učenje kroz zabavu i smijeh tijekom edukativne akcije za najmlađe "Jutro u Pomorskom muzeju Split"

Učenje kroz zabavu i smijeh tijekom edukativne akcije za najmlađe "Jutro u Pomorskom muzeju Split"

SPLIT - "Jutro u Pomorskom muzeju Split" naziv je manifestacije održane jutros u splitskom Hrvatskom pomorskom muzeju koja je obuhvatila nekoliko zanimljivih događaja prilagođenih interesima polaznika splitskih vrtića i nižih razreda osnovnih škola, a koju su organizirali Upravni odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatski pomorski muzej Split.

Interes za povijest, pomorstvo, brodove i morski život među djecom uzrasta od šest do deset godina bio je očekivano visok i, sudeći prema reakcijama, djeca su bila oduševljena edukativnim i zabavnim aktivnostima.

U sklopu projekta "Pomorsko je dobro" Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije, najmlađi Splićani najprije su se zabavili na edukativnoj radionici "Ribolovka". Potom su virtualni morski i podmorski svijet osmotrili posebnim 3D VR naočalama te putem tuchscreena - multimedijskog interaktivnog kioska, instaliranog u Hrvatskom pomorskom muzeju Split, također u sklopu projekta "Pomorsko je dobro" te muzejskog projekta "Nove tehnologije u turizmu".

Najviše smijeha i radosti ipak je izazvao je facepainting na kraju tijekom kojega su malim polaznicima edukativnih radionica oslikavana lica morskim motivima s ekološkim bojama.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.