2 min. čitanja

Ubrzo realizacija novih gradskih projekata na Kapriju, Krapnju, Zlarinu i Žirju

Ubrzo realizacija novih gradskih projekata na Kapriju, Krapnju, Zlarinu i Žirju
Foto: Grad Šibenik

ŠIBENIK - Šibeniku su odobrena bespovratna sredstva za infrastrukturne projekte na Kapriju, Krapnju, Zlarinu i Žirju u sklopu Programa razvoja otoka čiji je cilj unaprjeđenje kvalitete života na otocima.

Za Kaprije je odobreno 61.000 EUR za projekt „Izgradnja šetnice na otoku Kapriju – faza I“ procijenjen na 81.139 EUR u sklopu kojeg će biti uređena postojeća te izgrađen dio nove trase šetnice, zajedno s vidikovcem, ukupne duljine 332,5 metara. Prvi dio postojeće trase, koja započinje otprilike 40 metara sjeverno od crkve, postojeća je staza s obostrano izvedenim suhozidima. Na ovom dijelu predviđa se izvedba armirano-betonske podloge, a trasa se prilagođava postojećem terenu uz maksimalno poštivanje očuvanja postojećeg stanja.

Za Krapanj je odobreno 56.000 EUR za projekt „Sanacija sportskog igrališta na otoku Krapnju“, procijenjenog na 71.060 EUR, u sklopu kojeg je predviđena sanacija postojećeg sportskog igrališta u uvali s vanjske jugozapadne strane otoka Krapnja. Bit će provedeno bojanje podne betonske površine i iscrtavanje linija i oznaka za košarkaško i malonogometno igralište na postojećem igralištu dimenzija  32 x 22 metra. Također, sanirat će se nosiva konstrukcija ograde te postava konstrukcije za prihvat zaštitne mreže. Nabavit će se i oprema za igralište: table za koševe, vertikalne amortizacijske plohe na konstrukciji koševa, malonogometni golovi te parkovne klupe za sjedenje.

Za Zlarin je odobreno 61.000 EUR za projekt „Sanacija šetnice na otoku Zlarinu“, procijenjenog na 82.200 EUR, u sklopu kojeg je predviđena sanacija postojeće šetnice, tj. Aleje Murvi, duljine trase 100 metara koja uključuje uređenje postojećih pješačkih površina te zaštitu postojeće komunalne infrastrukture u prometnici.  Na cijelom zahvatu predviđena je izvedba nove kolničke konstrukcije s betonskim kolničkim zastorom te ugradnja dilatacija od prirodnog kamena. Ukupna površina obuhvata iznosi 680 m2.

Za Žirje je odobreno 76.000 EUR za projekt „Izgradnja i uređenje dječjeg igrališta i boćališta na otoku Žirju – faza II“, procijenjenog na 100.000 EUR-a. Projekt je nastavak faze I kojom je izgrađeno košarkaško igralište na sjevernom dijelu uz „Staru školu“. Ovim se nastavlja uređenje okoliša te je planirana izgradnja boćališta i dječjeg igrališta. Boćalište je planirano u jugozapadnom dijelu parcele tako da u najmanjoj mogućoj mjeri uzurpira prostor ostalim korisnicima, dimenzija 28 x 3 metra. Dječje igralište postavit će se, također, s jugozapadne strane postojećeg objekta škole te uključuje izvedbu zona hodalica-gušterica, ljuljačka s košarom gnijezdom te zona tunel bačvica.

- Ovo je samo nastavak višegodišnjih ulaganja Grada Šibenika u naše naseljene otoke i nastavak uspješnih prijava na natječaje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. I proteklih smo godina prijavljivali projekte na Program razvoja otoka, no ove godine smo ubacili u višu brzinu i imamo maksimalni skor – odobrena su nam sredstva za sva četiri prijavljena projekta. Nakon izgradnje kanalizacijskog sustava na Krapnju, nedavnog otvaranja Hrvatskog centra koralja na Zlarinu i skorog početka izgradnje vodoopskrbnog sustava za Kaprije i Žirje, mi ne sjedimo prekriženih ruku. Za unaprjeđenje života na otocima šibenskog arhipelaga mi radimo i dalje - kazao je mr. sc. Danijel Mileta, zamjenik šibenskog gradonačelnika.

Ugovori će svečano biti uručeni u ponedjeljak, 26. lipnja, a prvi radovi će početi nakon provedenih postupaka izbora izvođača i završetka ljetne sezone, odnosno na jesen ove godine.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.