>
  1 min. čitanja

U Zatonu kod Zadra počeo Svjetski kamping festival

U Zatonu kod Zadra počeo Svjetski kamping festival
Foto: Promo

ZATON - U Zatonu kod Zadra su se okupili brojni kamping entuzijasti s ciljem dodatne popularizacije kampinga kao jednog od najodrživijih i najotpornijih oblika turizma. U sklopu Svjetskog kamping festivala u četvrtak će proglasiti i prvi Svjetski dan kampinga (World Camping day)

Festival se održava od 23. lipnja do 1. srpnja te okuplja brojne kamping entuzijaste iz Europe i svijeta. Cilj je, među ostalim, dodatno popularizirati kamping kao jedan od najodrživijih i najotpornijih oblika turizma. Tom se prilikom u zadarskom Zatonu okupilo više od 700 kampista iz 36 različitih zemalja. U sklopu festivala, koji se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, u četvrtak će se proglasiti i prvi Svjetski dan kampinga (World Camping day).

Da će hrvatski kamp biti domaćin novog izdanja Festivala odlučeno je prošle godine na svjetskom kongresu asocijacije Federation Internationale de Camping et Caravanning (F.I.C.C.) u Parizi.

Program Festivala je raznolik i pružit će priliku sudionicima da zahvaljujući bogatoj ponudi izleta upoznaju ljepote zadarske regije, proslave suživot s prirodom te prijateljstvo i razumijevanje među narodima i kulturama sudionika, poručuju organizatori.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.