2 min. čitanja

U zadarsku luku Gaženica uplovio još jedan američki vojni brod

U zadarsku luku Gaženica uplovio još jedan američki vojni brod
Foto: 057.info

ZADAR - U Gaženici na vezu se izmjenjuju ratni brodovi i to pod američkom zastavom. Prvi brod je bio US Naval Ship Arctic koji je u Gaženicu uplovio 24. siječnja i na vezu je bio do 7. veljače.

Mjesec dana kasnije uplovio je drugi brod imenom USNS Kanawha. Ono što smo mogli doznati iz Lučke uprave Zadar(LUZ) koja naplaćuje vez je da će taj 206 metara dug brod biti na vezu 11 od 7. do 21. ožujka, javlja 057.info.

Zbog čega su ti američki ratni brodovi iz Italije doplovili u Zadar, Morski HR je pisao početkom veljače.

Doznali smo što američki ratni brod radi u zadarskoj luci Gaženica
U zadarsku luku Gaženica još 24. siječnja uplovio je američki ratni brod, o kojem iz Lučke uprave nisu željeli dati ništa više od tehničkih podataka. Novinare su proslijedili hrvatskom Ministarstvu obrane, a MORH nas pak u našoj državi proslijeđuje stranom, američkom veleposlanstvu. MOR…

- Military Sealift Command upravlja s otprilike 125 mornaričkih pomoćnih brodova s ​​civilnom posadom, popunjava brodove američke mornarice, strateški postavlja borbeni teret na moru i premješta vojni teret i zalihe koje koriste raspoređene američke snage i koalicijski partneri diljem svijeta.

Američka Šesta flota, sa sjedištem u Napulju, u Italiji, provodi cijeli spektar zajedničkih i pomorskih operacija, često u dogovoru sa savezničkim i međuagencijskim partnerima, kako bi unaprijedila interese američke nacionalne sigurnosti te sigurnost i stabilnost u Europi i Africi - odgovorili su Morskom HR iz američkog veleposlanstva.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.