1 min. čitanja

U Vodnjanu će se održati radionica "Tehnika djevojkama!"

U Vodnjanu će se održati radionica "Tehnika djevojkama!"
Foto: Kino Katarina: Tehnika djevojkama! / Facebook

VODNJAN - Do 8. ožujka 2023. otvorene su prijave za radionicu Tehnika djevojkama! u organizaciji Kino Katarine. Radionica će se održati tijekom vikenda 11.-12. Ožujka, 2023. u Apoteci – prostoru za suvremenu umjetnost u Vodnjanu.

Tehnika djevojkama! - radionica osnova tehničke produkcije održat će se pod vodstvom multimedijalne umjetnice Sare Salamon i inženjerke zvuka i projekcionistice Ane Jurčić. Radionica se realizira u suradnji s Apotekom – prostorom za suvremenu umjetnost.

Polaznice će savladati osnove sastavljanja i čitanja tech ridera, audio (razglasi, spajanje opreme, ozvučenje) i video (razumijevanje video formata, operiranje projektorom ili monitorom, kablovi, spajanje playera, platno) tehničku produkciju.

Dvodnevna radionica održat će se tokom vikenda 11. i 12. ožujka, 2023. u galeriji Apoteka – prostor za suvremenu umjetnost u Vodnjanu.

U suradnji s Apotekom, polaznicama će se osigurati oprema za praktični dio radionice.

Očekivani rezultati su samostalno korištenje video i audio opreme te funkcionalno postavljanje projekcije (projektor, player/računalo, platno, rasvjeta, ozvučenje).

Prijaviti se možete putem e-maila kinokatarina@gmail.com a prijave su otvorene do 8.3.2023. do kraja dana.

Sudjelovanje je besplatno, predznanje nije potrebno!

Oslanjajući se na dosadašnje iskustvo organiziranja kulturnih događanja, Kino Katarina po prvi put organizira radionicu namijenjenu djevojkama.

- Radni uvjeti u kulturi, rodna ravnopravnost u polju kulture općenito, a potom i u filmskoj industriji čine tematske okosnice projekta Kino Katarina od samih početaka. Polje kulture, u smislu produkcije je feminizirano. No, kad je riječ o tehničkim znanjima i zvanjima, primjetna je rodna segregacija i podzastupljenost žena u određenim sektorima. Sve navedeno motiviralo nas je na organizaciju radionice osnova tehničke produkcije za djevojke od 14 do 30 godina - poručuju iz Kina Katarina.

Svrha radionice je pružiti djevojkama s interesom za produkciju u kulturi početnu edukaciju i podršku u savladavanju osnova tehničke produkcije.

Radionica se realizira uz podršku Ministarstva kulture i medija RH.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.