2 min. čitanja

U Vinišću je sve spremno za 3. Plivački maraton

U Vinišću je sve spremno za 3. Plivački maraton
Foto: OO PM Vinišće

VINIŠĆE - Organizacijski odbor 3. Plivačkog maratona Vinišće ovog petka 9. lipnja je najavio održavanje trećeg izdanja Plivačkog maratona Vinišće koji se od samog pokretanja prije dvije godine svrstao među najposjećenije plivačke maratone na hrvatskoj strani Jadrana.

Ovogodišnje natjecanje održati će se u četvrtak 22. lipnja na Dan antifašističke borbe sa startom u 10 sati u živopisnoj uvali mjesta Vinišće na području Općine Marina. Organizatori ovogodišnjeg natjecanja su kao i prošle dvije godine Klub daljinskog plivanja Split iz Splita i Turistička zajednica općine Marina kojima se pridružio i novoosnovani Klub daljinskog plivanja Vinišće. Organizatori napominju kako i ove godine realizacija ovog događanja ne bi bila moguća bez podrške lokalnih zajednice na čelu s Općinom Marina.

Govoreći o samom događanju, predsjednik Organizacijskog odbora Plivačkog maratona Vinišće gosp. Damir Pažanin istaknuo je da će se i ovogodišnja manifestacija sastojati od više utrka sa zajedničkim startom kako bi i oni koji tek ulaze u svijet plivanja na otvorenim vodama imali priliku startati zajedno s najboljim hrvatskim daljinskim plivačima. Poseban naglasak stavljen je na utrku Apsolutnog Prvenstva Hrvatske u daljinskom plivanju na 3000 m kao i na prvo kolo ACI CRO CUP RACE. Ove utrke predviđene su za natjecatelje registrirane pri Hrvatskom savezu daljinskog plivanja. Svi ostali natjecatelji imat će priliku okušati se u utrkama “Plivanje za sve” na 1500 i 3000 m. Gosp. Pažanin je također dodao da su organizatori za sve posjetitelje Plivačkog maratona Vinišće osigurali zabavni program za koji je zadužen DJ Machonni MC.

Član organizacijskog odbora gosp. Krešimir Bošković pozvao je sve zainteresirane da se što prije prijave za natjecanje putem obrazaca za prijavu koji su otvoreni na web stranicama www.kdpsplit.hr i www.vinisce-plmaraton.hr . Na istim stranicama nalaze se i Propozicije natjecanja kao i druge informacije o natjecanju. Također je istaknuo kako se sve informacije o natjecanju mogu pratiti putem Facebook stranica Klubova daljinskog plivanja Split i Vinišće, Plivačkog maratona Vinišće te Turističke zajednice općine Marina.

Organizatori su izrazili nadu da će ovogodišnje izdanje maratona zabilježit još veći broj natjecatelja nego što je to bilo prošle godine kada je u Vinišću nastupilo 170 natjecatelja. Za kraj su iskoristili priliku da još jednom pozovu natjecatelje iz cijele Hrvatske, ali i šireg okruženja da im se pridruže 22. lipnja u Vinišću i da svi skupa uživaju u još jednom prazniku daljinskog plivanja.

Krešimir Bošković

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.