2 min. čitanja

U Umagu podignuto sedam Plavih zastava

U Umagu podignuto sedam Plavih zastava
Foto: Grad Umag / Plava Laguna

UMAG - Plaže pod koncesijom Plave Lagune i ove su godini ponosni nositelji Plavih zastava, najvišeg priznanja za čistoću mora i upravljanja plažama. Na sedam plaža u Umagu vijori se tako Plava zastava.

Prigodnim govorima obratila su se u ime Grada Umaga zamjenica gradonačelnika Floriana Bassanese-Radin.

- Grad Umag sve svoje projekte temelji na očuvanju okoliša, a koje provodi i promovira putem projekta „Umag Smart City-Green City“. Briga za okoliš i podizanje razine kvalitete življenja putem stvaranja „zelenog grada“, naša je osnovna nit vodilja. Stoga, aktivnosti koje Plava Laguna već dugi niz godina provodi po načelima društvene odgovornosti, a navedeno uključuje i brigu za okoliš, ulaganje i razvoj plaža te podizanje kvalitete sadržaja, Grad Umag u potpunosti podržava - kazala je Bassanese-Radin.

Plava zastava je naziv projekta za očuvanje mora i obale koji se u Europi provodi od 1987. godine, a kojim su obuhvaćene plaže i marine. Od 2000. godine projekt se provodi i u ostalim dijelovima svijeta. Plava zastava simbolizira očuvan, siguran i ugodan okoliš za zabavu, relaksaciju i rekreaciju. Intelektualni vlasnik Plave zastave i međunarodni voditelj ovog programa je Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš – Foundation for Environmental Education (FEE), utemeljena 1981. godine. Trenutno je u program uključeno više od 50 zemalja svijeta kojima je turizam jedan od strateških ciljeva.

Nagrada se dodjeljuje na razdoblje od godinu dana i treba se svake godine ponovno zaslužiti. Na sljedećim plažama u Umagu vijori se Plava zastava: plaža Kanova, plaža Sipar, plaža Punta, plaža Laguna, plaža Katoro, plaža Coral i plaža Aurora.

Plaže i marine kojima je dodijeljena Plava zastava nude kvalitetne usluge, imaju čistu obalu, te su uredne i primjereno opremljene. Ovaj prestižni simbol dodjeljuje se isključivo onim plažama i marinama koje udovoljavaju zahtjevima koji se postavljaju prema određenim kriterijima, no ono što im je zajedničko je to da u svakom trenutku vode brigu o kakvoći mora i obale, edukaciji te informiranju javnosti o očuvanju okoliša.

I.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.