1 min. čitanja

U tijeku sanacija derutnog obalnog zida i gata u luci Čeprljanda

U tijeku sanacija derutnog obalnog zida i gata u luci Čeprljanda
Foto: Naši škoji

PREKO – Prije 10 dana počela je sanacija obalnog zida u luci Čeprljanda na otoku Ugljanu, koji je zbog znatnog oštećenja postao opasan za korisnike lučice.

Utvrđeno je više oštećenja na obalnom zidu i gatu zbog čega konstrukcija nije ispunjavala temeljni zahtjev za mehaničkom otpornošću i stabilnošću.

– Značajna su oštećenja obalnog zida na sjeveroistočnom dijelu uvale, koji je rotiran prema moru i translatiran. S obzirom na to da se neposredno uz obalni zid nalazi prometnica, bilo je rizično njeno korištenje jer je postojala opasnost od dodatnih oštećenja ili nezgode i temeljni zahtjev za sigurnost tijekom uporabe nije bio ispunjen – naglasio je ravnatelj Županijske lučke uprave Zadar Davor Škibola, koji je jučer u društvu načelnika općine Preko Jure Brižića obišao gradilište.

Plan obnove uključuje uklanjanje svih neadekvatno izvedenih dijelova obalnog zida i gata te postavljanje novih. Sanacija obalnog zida podijeljena je na tri manja zahvata: sanaciju gata smještenog s jugozapadne strane uvale, osne duljine 20.3 metara, sanaciju obalnog zida južno uz gat, duljine 15.0 metara i sanaciju sjeveroistočnog obalnog zida, duljine 45.7 metara.

Foto: Naši škoji

Vrijednost ugovorenih radova je nešto veća od 1,8 milijuna kuna, a rok za dovršenje sanacije je sredina ožujka iduće godine.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.