1 min. čitanja

U tijeku potraga za nestalim ribarom u zadarskom akvatoriju

U tijeku potraga za nestalim ribarom u zadarskom akvatoriju
Foto: Facebook

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) od utorka koordinira traganje za ribarom, nestalim kod mjesta Vrsi.

Iz MRCC Rijeka koordinirana akcija traganja i spašavanja za nestalim državljaninom Republike Hrvatske traje od utorka ujutro, 5. prosinca od 08.30 sati, a pokrenuta je temeljem dojave očevica koji je obavijestio o napuštenoj brodici u plovidbi bez nadzora, u blizini rta Prutna, kod mjesta Vrsi.

Prvi dan akcije traganja i spašavanja / 05.12.2023.

Prvog dana traganja za nestalim akcija se koordinirala iz MRCC Rijeka sukladno usvojenom Planu traganja, u suradnji s Lučkom kapetanijom Zadar i Lučkom ispostavom Starigrad - Paklenica, Postajom pomorske i aerodromske policije Zadar (PPAP Zadar) i Hrvatskom gorskom službom spašavanja Zadar (HGSS Zadar) te uz pomoć građana, koji su se traganju pridružili vlastitim brodicama.

U površinskom traganju prvoga dana sudjelovale su po jedna brodica iz sastava LK Zadar i LI Starigrad - Paklenica, jedna policijska brodica iz sastava PPAP Zadar.

Pripadnici HGSS Zadar provodili su kopnenu pretragu, koju su završili u 21.00 sati.

Traganje brodicama LK Zadar i PPAP Zadar privremeno je obustavljeno u 17.00 sati.

Drugi dan akcije traganja i spašavanja / 06.12.2023.

Traganje za nestalim nastavljeno je u srijedu, 6. prosinca pojačanim intenzitetom, odnosno, površinskom traganju pridružen policijski jet-ski, dok je u zračnom traganju za nestalim korišten dron HGSS-a.

U okviru suradnje između MRCC Rijeka i Obalne straže RH, u zračno traganje angažiran je zrakoplov tip 'Pilatus', koji je preletio područje traganja, bez rezultata.

Budući da akcija traganja i spašavanja za nestalim hrvatskim državljaninom drugog dana nije rezultirala pronalaskom privremeno je obustavljena u srijedu oko 17.00 sati, zbog smanjene vidljivosti.

Nastavak akcije Traganja i spašavanja / 07.12.2023.

Koordinirana akcija traganja i spašavanja za nestalim nastavljena je danas, 7. prosinca brodicom LK Zadar, brodicom PPAP Zadar, dok će se u podmorskom traganju koristiti podvodno vozilo tip 'ROV', u okviru suradnje s Obalnom stražom RH.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.