1 min. čitanja

U tijeku podnošenje zahtjeva za koncesije na pomorskom dobru u Kaštelima

U tijeku podnošenje zahtjeva za koncesije na pomorskom dobru u Kaštelima
Foto: Boris Kačan

KAŠTELA - Planom upravljanja pomorskim dobrom za 2023. godinu utvrđen je sadržaj redovnog upravljanja pomorskim dobrom te sredstva za upravljanje kao i popis djelatnosti koje se mogu obavljati na pomorskom dobru na području grada Kaštela kao i mikrolokacije za obavljanje propisanih djelatnosti.

Vijeće za davanje koncesijskih odobrenja davat će koncesijsko odobrenje za obavljanje djelatnosti na pomorskom dobru, koje ne isključuju niti ograničuju opću upotrebu pomorskog dobra. Upravljanje pomorskim dobrom podrazumijeva održavanje, unaprjeđenje, brigu o zaštiti pomorskog dobra u općoj upotrebi kao i posebnu upotrebu, odnosno gospodarsko korištenje pomorskog dobra na temelju koncesije ili koncesijskog odobrenja, piše Portal Grada Kaštela.

Na pomorskom dobru kojim upravlja Grad, moći će se obavljati sljedeće djelatnosti iznajmljivanje sredstava brodica na motorni pogon, jedrilica i brodica na vesla, skuter. Od sredstava za vuču banana, tuba, guma, skije, padobran i sl., daska za jedrenje, sandolina, padalina, pribor i oprema za ronjenje i kupanje. Što se tiče ugostiteljstva i trgovina  kiosk, prikolica, montažni objekt do 12 m2 , pripadajuća terasa objekta, štand – rukotvorine, igračke, suveniri i sl., ambulantna prodaja – škrinja, aparati za sladoled i slično.

Od komercijalno-rekreacijski sadržaji jumping, aqua park, zabavni sadržaji, suncobrani, ležaljke, kulturne, komercijalne, zabavne i športske priredbe, snimanje komercijalnog programa, reklamiranje, slikanje, fotografiranje, štand za masažu i slične djelatnosti.

Dodajmo, kako stoji u Planu, Grad Kaštela će provesti javno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u trajanju ne krećem od 30 dana. Plan je objavljen na službenoj web stranici Grada Kaštela i na oglasnoj ploči Grada Kaštela, a po njegovoj objavi, mogu se podnositi zahtjevi za davanje koncesijskog odobrenja, u roku od 30 dana, na propisanom obrascu.

Detalje Plana upravljanja pomorskim dobrom za 2023. godinu možete pogledati OVDJE.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.