1 min. čitanja

U tijeku obnova pješačkih staza na Biokovu

U tijeku obnova pješačkih staza na Biokovu
Foto: Grad Makarska

MAKARSKA - U Biokovskom botaničkom vrtu Kotišina počeli su radovi na uređenju postojećih pješačkih staza i klupa u sklopu projekta ,,Endemic pathway- ePATH''.

Planiranim radovima želi se osigurati obnova postojećih staza i popratnih posjetiteljskih sadržaja kao što su klupe, točke za odmor, mjesta predviđena za edukativne aktivnosti i slično. U sklopu projekta planirana je i obnova suhozida koji su protekom vremena izgubili na nosivosti, a predstavljaju element tradicionalnog i kulturnog nasljeđa mediteranskog područja.

Projektom je predviđeno i postavljanje dva drvena mosna prijelaza preko potoka Proslap.

Dinamika radova prilagođena je i turističkoj sezoni te nesmetanom kretanju turista koji u ovo doba godine posjećuju Biokovski botanički vrt Kotišina. Predviđeno trajanje radova je 90 dana.

Projekt ePATH odobren je u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020. s ciljem jačanja i diverzifikacije turističke ponude kroz prekograničnu suradnju i poboljšanje upravljanja i održivog korištenja kulturne i prirodne baštine.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.