3 min. čitanja

U tijeku je montaža novog travellifta kapaciteta 75 tona u Iskra brodogradilištu!

U tijeku je montaža novog travellifta kapaciteta 75 tona u Iskra brodogradilištu!
Foto: Iskra / Promo

ŠIBENIK - Ova investicija predstavlja iskorak u segment manjih plovila od 10 do 24 metra, kojih je upravo najviše u marinama na hrvatskom dijelu Jadrana od kojih su mnogi registrirani za charter. Novi Travellift specifičan je zbog mogućnosti teleskopskog proširenja sa sedam na deset metara, čime će Iskra brodogradilište imati mogućnost dizanja katamarana kojih je u Lijepoj našoj nekoliko stotina te predstavljaju sve popularniji oblik nautičkog turizma.

S preko 4 tisuće plovila registriranih za charter Hrvatska je svjetski lider u broju brodova koji se iznajmljuju bez posade (bareboat chater). Trenutno je jedan od najpopularnijih oblika nautičkog turizma plovidba katamaranom, koji se sad može dignuti uz novi Travellift.

Travellift svojim kapacitetom predstavlja presedan u brodogradnji, servisu i manipulaciji brodovima na Jadranu. On omogućuje brz i efikasan servis, podizanje i održavanje plovila koji do nedavno na Jadranu nisu imali takvu mogućnost uz znatno manju buku i minimalan utjecaj na okoliš i podmorje.

Ovaj teleskopski travel lift ima kapacitet nosivosti do 75 tona, a maksimalno proširenje uz bazen je min. 6,5 do 9,5 metara. Maksimalna udaljenost između remena je 9,925 metara. Pokreće se na diesel motor marke IVECO N45MST TIER III i maksimalne snage 94 Kw – 128 HP. 

Još nekoliko odlika ove dizalice su upravljanje na sva četiri kotača, elektronski sinkronizirana četiri komada vinčeva i četiri točke podizanja. Brzina podizanja bez tereta iznosi od 0 do 5 metara po minuti dok podizanje s teretom iznosi do 2 metra po minuti. IB1 ima synchro lift kapaciteta 900 tona na koje servisira jahte, komercijalne i vojne brodove duljine do 70 i širine 16 metara.

U skladu s vizijom o unapređenju nautičkog iskustva, Iskra Shipyard posvetila je znatna sredstva ukupnoj investiciji u brodogradilište. Neprestanim ulaganjem i sigurnim korakom dokazuju svoju posvećenost unapređenju nautičkog iskustva, stvaranju održivog okruženja i jačanju pozicije Hrvatske kao nautičke destinacije svjetske klase.

Sponzorirani sadržaj

PROČITAJTE JOŠ:

TELESKOPSKI TRAVEL LIFT Iskra brodogradilište Šibenik nabavila čudo od opreme!
ŠIBENIK - Nabavom suvremenog 75-tonskog specijalnog teleskopskog Travel lifta za servisiranje plovila dužine od 10 do 24 metra koji se upravo montira Iskra brodogradilište Šibenik unaprijedilo je i proširilo svoje poslovanje. Zahvaljujući svojim tehničkim svojstvima taj Travel lift može podizati i katamarane do 10 metara širine kakvih je u Hrvatskoj
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.