3 min. čitanja

U Supetru održano ekipno Prventstvo Hrvatske u podvodnom ribolovu

U Supetru održano ekipno Prventstvo Hrvatske u podvodnom ribolovu
Foto: Eros Sorić

SUPETAR - U Supetru na otoku Braču proteklog je vikenda (7. i 8.10.2022.) održano 29. ekipno Prvenstvo Republike Hrvatske u podvodnom ribolovu. Natjecanju u organizaciji Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru domaćin je bio Klub za sportski ribolov „Arbun“ iz Supetra. Sudio je Igor Žokalj, a opunomoćenik Saveza bio je Špiro Perasović.

Natjecanje u trajanju od 5 sati je održano je u akvatoriju ispred jugozapadne obale otoka Brača, u okolici Milne, a ukupno je bilo prijavljeno 12 momčadi, koje su se sastojale od 2 do 3 ribolovca i pratitelja – barkariola.

Cijeli tjedan prije natjecanja vrijeme je bilo relativno mirno (osim dva dana tramontane), što je omogućilo ribolovcima da kvalitetno pretraže zonu ribolova i pronađu pozicije najbogatije ribom.

U toj situaciji najbolje su se snašli istarski ribolovci. Prvo mjesto, usprkos manjim problemima s crijevnom virozom, osvojila je ekipa Sportske ribolovne udruge „Marlera“ iz Ližnjana, u Sastavu Sandi Imbrišić, Sandi Peruško i Aleksandar Pršo, s pratiteljem Aleksom Ravnićem. Time su sjajno zaokružili uspješnu sezonu, s obzirom na osvojeno prvo (Imbrišić) i treće (Peruško) mjesto na pojedinačnom državnom prvenstvu koje je ovog ljeta održano na Pagu.

- Kvalitetno smo pripremili teren, a na ruku nam je išla i činjenica da u toj zoni dugo nije održano nijedno natjecanje i da je natjecateljima nešto slabije poznata. U pripremi smo našli dosta ribe; s obzirom da je divljači je puno manje nego na našim domaćim terenima, u potpunosti smo se posvetili ribi. Također, odlučili smo ne gubiti vrijeme u plitkom gdje smo vidjeli nešto cipala i salpi za koje nismo bili sigurni jesu li dovoljno veliki da bi prošli na vagi. Skoncentrirali smo se na zapadni dio zone, a većinu ribe ulovili smo na dubinama između 35 i 40 metara. Jednu tabinju izvukli smo s dubine od čak 45 metara. To se pokazalo dobrom strategijom - zaključuju.

Njihov se ulov sastojao od 8 tabinja, 4 šarga, škrpine i smokve, vrijednih ukupno 19.385 bodova.

Drugo mjesto osvojili su domaćini iz KŠR „Arbun“ iz Supetra s 10 ulovljenih primjeraka i 15.919 bodova, a uspjeh istarskih ribolovaca potvrdili su Rovinježi iz kluba „Croatia apnea“, iskusni Roberto Cafolla i Marsej Markovski, s 8 ulovljenih primjeraka u 11.245 bodova, čime su zaslužili treće mjesto.

Time su Sandi i Sandi učvrstili svoj plasman i mjesto u reprezentaciji Hrvatske, koju sljedeće godine očekuje svjetsko prvenstvo na atlantskoj obali Španjolske. Istaknuli dobru organizaciju od strane domaćina, a za potporu nastupu zahvaljuju Općini Ližnjan – Lisignano i općinskoj Sportskoj zajednici.

Eros Sorić

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.