1 min. čitanja

U subotu u Omišu Druga Smotra dječjih klapa

U subotu u Omišu Druga Smotra dječjih klapa
Klapa Sfida - Korčula (Prošlogodišnji pobjednici - Zlatni omiški grdelin za osvojeno 1. mjesto u B kategoriji)

OMIŠ - U subotu, 10. lipnja u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Agencije za odgoj i obrazovanje, Festivala dalmatinskih klapa Omiš i Osnovne škole „Josip Pupačić“ Omiš održava se Druga smotra dječjih klapa Omiš 2023.

Dječje klape koje sudjeluju na natjecanju dolaze iz cijele Hrvatske: Canticum Angelorum - Zagreb, Četiri kampanela - Rab, Dominus - Rijeka, Feral - Zadar, Lantina - Zadar, Maestral - Split, Matačićevi slavuji - Omiš, Porta - Split, Riva - Zadar, Sfida - Korčula i Zagrebačke kantadurke - Zagreb.

Klapa Cvit - Imotski (Prošlogodišnji pobjednici - Zlatni omiški grdelin za osvojeno prvo mjesto u kategoriji A)

Klape su podijeljene u dvije kategorije: osnovnoškolci i srednjoškolci, a nagrade za koje se bore su zlatni, srebrni i brončani Omiški grdelin.

Natjecanje započinje u 19.30 sati u dvorištu Osnovne školi „Josip Pupačić“ na adresi Trg kralja Tomislava 1, a ulaz na koncert je slobodan.

Smotra dječjih klapa uvrštena je u Katalog natjecanja i smotri učenika i učenica osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske. Prošlogodišnje uspješno pokretanje prve Smotre i veliki Državni stručni skup na temu rada s Dječjim klapama održan u veljači ove godine već sada su pridonijeli osnivanju novih dječjih klapa u Dalmaciji, ali i cijeloj Hrvatskoj, što je primarni zadatak ovog natjecanja, a sve u svrhu očuvanja i prenošenje tradicije klapskog pjevanja i njegovanja tradicijske glazbene kulture pod zaštitom UNESCO-a.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.