U srijedu prosvjed zbog incidenta na Platku

RIJEKA - U Rijeci se u srijedu organizira miroljubivo okupljanje kako bi se glasno poručilo NE nasilju, NE zastrašivanju, NE nepovjerenju, NE strahu, te od institucija zatražilo da rade svoj posao, navode organizatori.

Poziv na prosvjed u Rijeci prenosimo u cjelosti:

- Pozivamo vas da nam se u srijedu 8. veljače 2023. u 18 sati pridružite na trgu 128. brigade (kod Bonavie) u svrhu miroljubivog okupljanja.

Potaknuti nedavnim slučajem brutalnih premlaćivanja na popularnom skijaškom, izletničkom i obiteljskom odredištu Platak, odlučili smo da je potrebno jasno i glasno reći da ne smijemo dozvoliti normalizaciju nasilja u društvu.

Ne smijemo dozvoliti da institucije ne rade svoj posao jer ako osjećamo da oni koji su nas dužni štiti to ne čine, tada svatko uzima pravdu u svoje ruke, a to znači anarhiju i zakon rulje, a ne sigurnost i pravičnost.

Moramo promišljati o mogućnostima prevencije ovakvih i sličnih događaja, a takvo promišljanje mora krenuti od institucija. Institucije moraju pružiti sigurnost građanima i adekvatno reagirati kad je ta sigurnost ugrožena. Za njih ne smiju postojati privilegiraniji građani, zaštićeniji građani, važniji građani, već bi za njih svi morali biti jednaki.

Vidimo se u srijedu u 18 sati kod Bonavie, gdje ćemo zajednički glasno poručiti NE nasilju, NE zastrašivanju, NE nepovjerenju, NE strahu i tražiti od institucija da rade svoj posao! - stoji u opisu događaja na Facebooku.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

DORH naredio dodatne izvide zbog napada na Platku
Općinsko državno odvjetništvo (ODO) u Rijeci u petak je izvijestilo da je, nakon analize zaprimljenog policijskog izvješća, odlučilo kako su u vezi s nedavnom tučnjavom na Platku potrebni dodatni izvidi nakon kojih će biti donesena državnoodvjetnička odluka o čemu će objaviti priopćenje. Iz Državno…
Božinović: “Nema razloga za slanje inspekcije zbog incidenta na Platku”
Potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ocijenio je da nema razloga za slanje inspekcije u primorsko-goransku policijsku upravu u vezi s nedavnom tučnjavom na Platku za koju je državno odvjetništvo najavilo dodatne izvide. Objavljena je i nova snimka tučnjave koju možete…
OBJAVLJENA SNIMKA TUČNJAVE Policija se predomislila i svalila sve na novinare: “Ipak nismo prijavili pripadnika HGSS-a”
Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci dostavljeno je opće posebno izvješće s kompletnom dokumentacijom o nemilosrdnom napadu istreniranih boraca na pripadnike HGSS-a i jednu djevojku na skijalištu Platak. - Policijska uprava primorsko-goranska obavještava javnost da je danas, 2. veljače…
Policija za divljački napad na Platku prijavila i napadnute HGSS-ovce!
Policijska uprava primorsko-goranska u četvrtak je održala konferenciju za medije na kojoj su se oglasili o divljačkom napadu na Platku. Iz policije su poručili da je prijavljeno pet osoba koje su sudjelovale u događaju, a među prijavljenima je i ozlijeđeni HGSS-ovac. Podsjetimo, u nedjelj…