1 min. čitanja

U Splitu održana radionica 'Održivi turizam u EUSAIR regiji' na konferenciji 'Adriatic-Ionian region is You(th)!'

U Splitu održana radionica 'Održivi turizam u EUSAIR regiji' na konferenciji 'Adriatic-Ionian region is You(th)!'
Foto: Pixabay/Ilustracija

U okviru hrvatskog predsjedanja EU Strategijom za Jadransko-jonsku regiju u Splitu je 15. i 16. studenog 2023. održana konferencija Adriatic - Ionian region is You(th)! Uključivanje mladih u EU Strategiju za Jadransko-jonsku regiju aktivno se provodi već duže vrijeme, a trebalo bi rezultirati osnivanjem EUSAIR Youth Council-a tijekom hrvatskog predsjedanja Strategijom.

Na konferenciji su se predstavile organizacije mladih, inicijative, zanimljivi projekti koji potvrđuju da su mladi zainteresirani, aktivni i željni znanja. Međunarodna suradnja je danas važan čimbenik odrastanja i obrazovanja mladih te su ovakve konferencije dobra prilika za upoznavanje, umrežavanje i jačanje kapaciteta.

Foto: Ministarstvo turizma i sporta

U okviru konferencije Ministarstvo turizma i sporta je, u ulozi su-koordinatora 4. stupa Strategije „Održivi turizam“ i nacionalnog projektnog partnera na projektu Facility Point za podršku upravljanju EUSAIR-om, održalo radionicu o temi održivog turizma u EUSAIR regiji. Predstavljeni su rezultati rada 4. stupa: publikacije o razvoju gastronomskog, well-being i participativnog turizma u Jadransko-jonskoj regiji, odabrani strateški prioriteti te rad na reviziji Strategije u skladu s ciljevima razvoja održivog turizma u narednom razdoblju.

Tijekom praktičnog dijela radionice sudionici su, nakon što su zajedno naveli nekoliko lokaliteta kulturne i prirodne baštine, materijalnu i nematerijalnu baštine i različite turističke atrakcije iz svake zemlje članice, imali zadatak raspraviti o razvoju održivog turističkog proizvoda. Zajednički je ocijenjeno da turizam u EUSAIR regiji ima velik potencijal, ali i velike izazove, stoga je svaka suradnja, dijeljenje iskustva i primjera dobrih praksi dobrodošla.

I.V.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.