1 min. čitanja

U SPLIT STIŽE NAJVEĆI KRUZER DO SAD! MSC Splendida – Luksuz na 333 metra dužine

U SPLIT STIŽE NAJVEĆI KRUZER DO SAD! MSC Splendida – Luksuz na 333 metra dužine
Foto: Wikimedia

U petak oko 6 sati ujutro u Split će uploviti luksuzni kruzer MSC Splendida dug čak 333 metra na kojem boravi oko 1.000 putnika i oko 850 članova posade, najveći kruzer koji je do sada posjetio taj grad.

Vitko Vrgoč iz Lučke uprave Split, potvrdio je za Morski HR da će MSC Splendida, koji stiže iz grčke luke Krf, biti privezan na vanjskom lukobranu splitske luke, na vezu br. 26, te da će na doku ostati do 17 sati, kada nastavlja za Trst.

Vrgoč je također kazao kako tijekom ove sezone Split očekuje dolazak 30-ak velikih kruzera, iako su najave posjeta i nešto veće.

– Najave dolazaka manjih, ali i većih kruzera podložne su čestim izmjenama plovidbenih destinacija tako da ne možemo sa sigurnošću tvrditi da će svi najavljeni kruzeri doista i stići u grad. Bilo bi odlično ako bismo ih dočekali 50-ak tijekom ljetnih mjeseci, no mnogo je realnije očekivati brojku od 30-ak luksuznih brodova – objasnio je Vrgoč za Morski HR.

Antun Alfirević, brodski agent i predstavnik tvrtke MSC u Splitu, potvrdio nam je kako će, obzirom na stroge epidemiološke mjere koje agencija poduzima u cilju zaštite svojih putnika, izostati slobodne šetnje putnika kruzera po gradu.

Naime, kako je objasnio Alfirević, tijekom boravka kruzera u Splitu iz broda će smjeti izaći samo oni turisti koji su unaprijed kupili organizirane ture ili turističke obilaske gradskih znamenitosti, dok će svi ostali putnici ostati na brodu.

Inače, prije uplovljavanja MSC Splendide, najveći zabilježeni kruzer koji je posjetio Split bio je 316 metara dugačak Celebriti Equinox koji je u Splitu boravio u kolovozu 2018. godine.

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.