2 min. čitanja

U Skradinu potpisano sedam ugovora za izgradnju županijske lučke infrastrukture

U Skradinu potpisano sedam ugovora za izgradnju županijske lučke infrastrukture
Foto: ŽLU ŠKŽ

SKRADIN/ŠIBENIK - Župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić danas je u Skradinu s ravnateljicom Lučke uprave Šibensko-kninske županije Jadrankom Fržop, potpisao sedam Ugovora o raspodjeli sredstava županijskog proračuna za financiranje izgradnje lučke infrastrukture na području Šibensko-kninske županije. Ukupna vrijednost ugovora iznosi 318.534,73 EURA, dok je u Proračunu Šibensko-kninske županije za 2023. godinu za financiranje lučke infrastrukture osigurano ukupno 398.168,41 EURA.

- U prethodnoj godini županija je osigurala 5,2 milijuna kuna sredstava za sufinanciranje lučke infrastrukture, ove godine osigurala je 400.000 EURA i tako ćemo nastojati ulagati i u narednim godinama - kazao je šibensko-kninski župan dr.sc. Marko Jelić.

Foto: ŽLU ŠKŽ

- Župan i županija su podržali izgradnju komunalnih luka zbog povećane potrebe za komunalnim vezovima, ali i samu operativnu izgradnju riva i obala - kazala je ravnateljica lučke uprave Šibensko-kninske županije Jadranka Fržop.

Od ukupnog iznosa sredstava, 139.358,59 EURA namijenjeno je za sufinaciranje radova na izgradnji komunalnog dijela luke Mala Jaruga u Skradinu; 26.544,56 EURA za radove na rekonstrukciji električne mreže i povećanju snage, Skradin;  19.908,42 EURA  izdvojeno je za izradu dokumentacije, odnosno glavnog projekta, Dolac Šibenik; 46.452,98 EURA namjenjeno je Općini Tisno, Jezera za radove na sanaciji rive; za dokumentaciju, odnosno izradu idejnog projekta za lučki bazen Jersani i sidrište u Murteru namjenjeno je 26.544,56 EURA; 19.908,42 EURA za dokumentaciju i to izvedbeni projekt za rekonstrukciju luke u Murteru; 39.816,48 EURA namjenjeno je za izradu dokumentacije za glavni projekt, geomehaniku i izvedbeni projekt.

Foto: ŽLU ŠKŽ

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Šefica šibensko-kninske Lučke uprave za Morski HR: “Većina ljudi želi uspostavu reda na pomorskom dobru!”
ŠIBENIK - Nekadašnja pročelnica županijskog Upravnog odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj, Jadranka Fržop, od početka 2021. godine preuzela je palicu ravnateljice Lučke uprave Šibensko-kninske županije. Po struci pravnica, svoje je prve poslovne korake napravila u Općini Pirovac 1997., a već…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.