2 min. čitanja

U sklopu programa "Noć Muzeja" u Šibeniku se trči utrka "Zagrli grad"

U sklopu programa "Noć Muzeja" u Šibeniku se trči utrka "Zagrli grad"
Foto: Grad Šibenik

ŠIBENIK - Muzej grada Šibenika u suradnji sa Društvom sportske rekreacije “Sport za sve“ 08 FORCA Šibenik organizira sportsko-rekreativnu utrku u petak 27. siječnja 2023. za sve zaljubljenike trčanja u sklopu programa „Noći muzeja“ i to pod nazivom „Zagrli grad“.

Bit će organizirane dvije utrke: jedna od 2 kilometra za djecu do 12 godina, hodače i umirovljenike te utrka od 4 kilometra za trkače. Utrke počinju kod Gradskih vrata kod ulaza u Muzej u 18.45 sati, a trajat će otprilike do 20.30 sati. Obje utrke imaju isti cilj kao i start – Gradska vrata kod ulaza u Muzej grada Šibenika

Utrka kreće od samog Muzeja, Gradskih vrata i kreće se obalom dr. Franje Tuđmana – rivom (desnom stranom prometa po mogućnosti ne po cesti) u pravcu Doca i to sve do skalina koje iz Doca kreću udesno gore prema crkvi sv. Nediljice. Ulicom Paška Trlaje dolazi se na zapadni ulaz bedema u Grad, spušta se malo dolje i odmah skreće u prvu ulicu ulijevo prema gornjoj ulici Zagrađa koja vodi iza Vatrogasaca i u podnožje tvrđave sv. Mihovila u perivoj Ane Rukavine.

Utrka se spušta Kninskom ulicom i vodi ravno sve do stražnjeg prolaza u Grad iza Kazališta Šibenik. Preko glavnog trga Poljane utrka se spušta preko Đardina (perivoj Roberta Visianija) i izlazi na rivu te se vraća prema startu, ali nakon restorana Stari grad skreće blago udesno prema Zlarinskom prolazu i ide kraj crkvice sv. Nikole i Trga Pavla Šubića prema stražnjem prolazu iza hotela Jadran i kroz Prvićku ulicu izlazi ulijevo kroz još jedan stari ulaz u Grad i utrka ide prema početnoj točci, startu, Muzej grada Šibenika.

Pod geslom Muzeji su važni, ovogodišnja Noć muzeja za cilj ima istaknuti ulogu institucija u edukaciji, odgoju, čuvanju i očuvanju kulturne baštine. Na tom tragu Muzej grada Šibenika ove godine po prvi put u suradnji s DSR „Sport za sve“ 08 Forca Šibenik i BK Faust Vrančić organizira edukativnu trku tragovima šibenske baštine. Mali je to doprinos šibenskog muzeja u očuvanju svijesti i uspomene na dio šibenske povijesti. Trka koja će stazom obuhvatiti trasu nekadašnjih šibenskih bedema, sudjelovanjem natjecatelja ocrtat će spomenutu rutu i grad vratiti u zagrljaj bedema kao što je to nekoć bilo. Treba ujedno napomenuti da ceste neće biti zatvorene u svrhu trke i da će se promet odvijati neometano, stoji na stranicama Grada Šibenika.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.