2 min. čitanja

U sklopu Festivala srca pulski je rotor bio osvijetljen crvenom bojom

U sklopu Festivala srca pulski je rotor bio osvijetljen crvenom bojom
Foto: Unsplash

PULA - U sklopu Festivala srca, odnosno Svjetskog tjedna prirođenih srčanih grešaka koji se obilježava od 7. do 14. veljače, u nedjelju navečer veliki rotor na ulazu u Pulu bio je osvijetljen crvenom bojom.

Iz pulske gradske uprave javljaju da se u sklopu Festivala srca provode javno-zdravstvene aktivnosti kako bi se razvila svijest o potrebi ranog utvrđivanja srčanih grešaka, potpora njihovom pravodobnom i pravilnom liječenju, osvješćivanje građana o tome što znači biti dijete s prirođenom srčanom greškom ili bolesti, što znači biti njihov roditelj ili liječnik, pružanje psihološke pomoći roditeljima djece sa srčanim bolestima i greškama.

U ponedjeljak rotor svijetli prigodnom ljubičastom bojom povodom Međunarodnog dana epilepsije i Nacionalnog dana oboljelih od epilepsije. Naime, tradicionalno, na taj će datum mnoge značajne građevine u svijetu biti osvijetljene ljubičastom bojom u znak podrške osobama s epilepsijom i u svrhu podizanja razine svjesnosti o epilepsiji. Ove godine Međunarodni dan epilepsije usredotočen je na stigmu s kojom se suočavaju osobe koje žive s epilepsijom diljem svijeta.

Naime, epilepsija utječe na gotovo sve aspekte života osobe kojoj je dijagnosticirana bolest, za mnoge ljude koji žive s epilepsijom teže se nositi sa stigmom vezanom za bolest nego sa samom bolešću. Stigma vezana uz epilepsiju može obeshrabriti osobe da traže liječenje i ima posljedice na kvalitetu života i socijalnu uključenost.

PROČITAJTE JOŠ:

Pula, prvi grad u Hrvatskoj koji je otvorio prenoćište za beskućnike
Udruga Institut i Grad Pula omogućili građankama i građanima u potrebi noć na suhom i toplom. U utorak, 7. veljače 2023. godine Pula je postala prvi Hrvatski grad koji je otvorio prvo prenoćište za beskućnike „Rachem“, a prigodna svečanost održana je na adresi Tršćanska 26, prostoru koji je Grad Pu…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.